Сьогодні, у Вінницькому національному технічному університеті, в рамках Стартап Школи «Sikorsky Challenge» міста Вінниці, відбулось підписання меморандуму про співпрацю між ВНТУ та Державним інноваційним фінансово-кредитним підприємством-установою щодо підтримки розвитку діяльності вишу, яка включає підготовку стартаперів та розвиток інноваційних технологій і прогресу в цілому.

До участі в зібранні долучились заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, заступник міського голови м. Вінниці Владислав Скальський, голова правління Державної інвестиційної фінансово-кредитної установи Володимир Ставнюк, Голова міжнародного журі Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge» у Київському  національному технічному університеті України імені І. Сікорського Вік  Корсун та Генеральний директор Ukrainian Global Trade and Investor Inc. Генрі Штеренберг.

Відкриваючи семінар, учасників привітав доктор технічних наук, професор, ректор ВНТУ Володимир Грабко:  «Сьогоднішній захід є черговим кроком, який направлений на розвиток і підтримку ідей, які розробляють наші студенти. Адже розвиток і підтримка стартап руху є не тільки невід’ємною складовою інноваційної освіти, а й основною платформою для розвитку нашої молоді».

Варто зауважити, що в Україні за останні роки на всіх рівнях державної влади  ведеться робота в напрямку розвитку в сфері інновацій. З цією метою прийнято необхідні законодавчі акти, затверджено програми, створено центри трансферу технологій та бізнес-інкубатори, регулярно проводяться тренінги та круглі столи, а також конкурси інноваційних ідей.

«Сьогоднішня подія є дійсно знаковою для Вінниччини. Особливо приємно, що саме Вінницький національний технічний університет став своєрідним майданчиком для створення школи стартап на Вінниччині. Такий вибір не є випадковий, адже даний вищий навчальний заклад є одним із провідних технічних університетів в Україні, який знаний в Європі і в світі загалом. Тому переконаний, що сьогоднішнє підписання меморандуму це перший крок по співпраці яка сьогодні розпочата з підписання меморандуму», - зазначив Ігор Івасюк.

В свою чергу, учасників семінару привітав заступник міського голови
м. Вінниці Владислав Скальський: «Дуже приємно долучатися до таких заходів, де зібралися усі, хто формує концепцію інноваційно-технологічного центру міста Вінниці. Адже керівництво держави на системному рівні звертає свою увагу на розвиток екосистем, в яких можуть з’являтись інновації. Державницької підтримки довгий час не було, але вона вкрай необхідна саме зараз, на перших кроках розвитку інноваційних систем. І хочу запевнити і  засвідчити  про готовність міста співпрацювати щодо реалізації нових проектів і підтримки  стартаперів».

В ході семінару організатори зауважили, що шлях стартаперів відрізняється від стандартної кар’єри. До моменту завершення навчання в університеті креативні організатори стартапів цілком можуть розробити кілька проектів і отримати від них інвестиції. Перша в Україні інноваційна екосистема Sikorsky Challenge якраз і створена для залучення творчої молоді в інноваційне підприємництво. Тут вирощуються технологічні ідеї, запускаються і розвиваються інноваційні стартап-компанії. Це те середовище, в якому здійснюється повне технологічне коло - від пошуку нових ідей і моделювання бізнес-моделей до залучення інвестицій та створення нового інноваційного бізнесу.