Президент Петро Порошенко зустрівся з виконуючою обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун та привітав з ухваленням Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», а також прийняттям у першому читані проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів.
«Я вітаю народних депутатів з дуже відповідальним рішенням. І робоча група спільно з нашою командою теж напрацювала величезну частину роботи», - сказав Глава держави.
Президент нагадав про процес підготовки та проходження медичної реформи та затвердження реформаторських законопроектів на Національній раді реформ та зазначив, що «на певному етапі оптимістів та ентузіастів було не дуже багато». Глава держави наголосив, що попри спроби у Верховній Раді завадити голосуванню медичної реформи, «позиція коаліції була достатньо чітка – ми медичної реформи не здамо».
За словами Петра Порошенка, завдяки наполегливій та професійній роботі усієї команди з числа реформаторів з Міністерства охорони здоров’я, Адміністрації Президента, Уряду, реформуванню галузі охорони здоров’я дано старт.

«Вітаю з цим важливим результатом на шляху реформ, який поєднаний з реформою освіти, поєднаний з пенсійною реформою», - сказав Президент.
«Була дуже добра комунікаційна стратегія – пояснили чому це так важливо. І не просто тому, що ми обов’язково маємо покращити якість медичних послуг, але і тому, що якщо нічого не робити, то ситуація значно погіршиться», - також додав він.
Петро Порошенко також наголосив на важливості підвищення якості надання медичних послуг на селі та ухвалення відповідного закону, ініційованого ним, і зазначив, що розраховує на підтримку у цьому питанні профільної команди. «Я би хотів, щоб всі ті зусилля, які ми робили для того, щоб пояснити суспільству важливість медичної реформи, зараз так само були спрямовані на пояснення у підготовці до другого читання цього законопроекту для того, щоб ми ні в якому разі не втратили темп», - зауважив він.
На переконання Президента, підтримка у Верховній Раді і законопроекту щодо реформування медицини на селі та телемедицини, запустить комплексні зміни у системі охорони здоров’я. Він наголосив на важливості за два тижні підготувати до другого читання цей проект, щоб за два тижні його ухвалили.
Глава держави зазначив, що уже передбачені бюджетні видатки на фінансування сільської медицини і проект телемедицини може бути розпочатий. «Тоді, я вважаю, що ми б цього року зробили величезні кроки по реформуванню медичної галузі», - резюмував Петро Порошенко.
Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун подякувала Президенту за підтримку, а також за запрошення працювати в Уряді. Вона наголосила, що галузь охорони здоров’я багато років вимагала реформування. «Те що Ви від самого початку зрозуміли, що це дуже важлива справа і підтримували мене і мою команду – це нам дуже допомогло», - сказала вона.
Уляна Супрун додала, що політична підтримка в сесійному залі парламенту показала, що депутати розуміють важливість медичної реформи.
«Це є перший крок і попереду у нас дуже багато роботи. Ми будемо разом з Вами і з Урядом працювати для того, щоб втілити ті зміни, які потрібні. Сільська медицина, телемедицина, яка завдяки тому, що Ви звернули увагу на цю болючу тему, разом з медичною реформою будуть іти пліч-о-пліч, щоб ми могли їх завершити», - підкреслила в.о. Міністра.
За її словами, це буде «довгий і не легкий шлях, бо зміни завжди ідуть важко». «Ті реформи, які відбуваються в медицині, вони також є антикорупційні, бо в медицині є також багато корупції», але починається зміна системи, яка буде прозорою і справедливою», - також наголосила Уляна Супрун.
Вона також подякувала дружині Президента Марині Порошенко, яка багато співпрацює з Міністерством у питанні реформи. «Я хочу подякувати їй, бо вона сама лікар і розуміє, як система працює», - додала вона.
В.о. міністра також подякувала президентській команді за підтримку у проведенні реформи. «Це велика перемога для українців, для кожного з нас», - підкреслила вона.