Президент Петро Порошенко ознайомився з ходом практичного виконання етапу бойового злагодження підрозділів Збройних Сил України на одному з полігонів української армії на Житомирщині. Зокрема, були проведені демонстративні тактичні навчання з бойовою стрільбою зведеними тактичними групами, до складу яких увійшли підрозділи високомобільних десантних військ, морської піхоти та військово-повітряних сил, механізовані підрозділи. Відпрацьовувалися завдання: «Ведення оборонного бою. Перехід в наступ та захоплення вигідного рубежу» із використанням, в тому числі, безпілотних літальних апаратів, гірокоптера, артилерії, зенітно-ракетних комплексів, винищувачів Су-27.
Глава держави привітав військових з успішним виконанням поставлених завдань. «Вся країна зараз побачила бойову майстерність, вишкіл, навчання українських воїнів ЗСУ. Це вже одна з найсильніших армій на континенті. Добре навчена, озброєна, має унікальний бойовий досвід. І демонструє, що нам є чим захистити українську землю і яким чином добитися звільнення кожного клаптика нашої землі», - зауважив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що військову техніку, яку сьогодні передано, ретельно перевірять та випробують, а після цього частину відправлять в зону АТО, іншу – зарахують до резерву. Глава держави також відзначив ефективність техніки, яка повернулася з АТО і брала участь в навчаннях.

«В найважчі часи у 2014-2016 роках саме на ваші плечі випали найскладніші іспити – зупинити, озброєного до зубів агресора. І ви з честю це виконали. Саме тому народ сьогодні найбільше в Україні віддає шану та повагу захисникам Вітчизни», - підкреслив Президент, привітавши військових зі святом.