Сьогодні, 14 жовтня, в рамках відзначення в області Дня захисника України та Дня Українського козацтва, на Європейській площі міста відбулася військово-історична реконструкція подій Української революції 1917-1921 років, а саме бою Армії Української Народної Республіки та Галицької Армії проти більшовицьких та білогвардійських підрозділів (військові формування Півдня Росії).

Захід був організований учасниками вінницьких клубів історичної реконструкції за сприяння Вінницької міської ради та комунального підприємства «Центр історії Вінниці».

Окрім того, у реконструкції взяли участь актори обласного українського музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського, військовослужбовці збройних сил України та учасники антитерористичної операції на Сході України.

Нагадаємо, що реконструкція історичних подій є обов’язковим атрибутом Всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконструкції «Вінниця – столиця Української Народної Республіки», який став традиційним для мешканців міста Вінниці та Вінницької області, а також гостей з різних регіонів України.