Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав народних депутатів об'єднатися навколо рішення про ухвалення медичної реформи і змінити систему фінансування галузі та визначення якості медичної послуги. Про це Глава Уряду сказав в ефірі телеканалу 112.UA.

"Я повністю підтримую необхідність розгляду медичної реформи. Хотів би, аби наші громадяни, звертаючись до лікаря, отримували якісну послугу, - сказав Володимир Гройсман. - Погіршення стану галузі (через реформу) не буде. Навпаки - у нас відкриваються можливості  системно перебудувати охорону здоров'я. Хотів би, щоби вистачило голосів для прийняття цієї реформи". 

Прем'єр-міністр наголосив, що Україна має перейти від системи фінансування стін до системи фінансування якості медицини. 

"Кошти будуть ходити за пацієнтом. Пацієнт вибрав, в яку лікарню йти, пішов в кращу лікарню - і держава адресно заплатила. Тоді буде конкуренція між лікарнями, вони будуть намагатися дати нормальний сервіс, щоб за нього заплатили", - сказав Володимир Гройсман.