У цьому сьогодні, 10 жовтня,  запевнив директор  Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури  ОДА Сергій Волков  під час прес-конференції, яка  відбулась у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА .

Сергій Волков повідомив: «Вінницька область стовідсотково готова до опалювального сезону. Виконані всі заплановані організаційно-технічні  заходи, а комісіями комунальних підприємств проведено всі обстеження підпорядкованих об’єктів та підписано відповідні акти і паспорти готовності».

За словами посадовця, всі райдержадміністрації та міські ради приймають розпорядчі документи про початок опалювального сезону, в залежності від фактичних кліматичних умов на відповідній території (при дотриманні середньодобової температури +8 градусів три доби) з 15 жовтня . Але враховуючи, що пониження середньодобової температури було зареєстровано раніше, опалювальний сезон для житлового фонду з централізованим опаленням розпочався з 6 жовтня в місті Ладижин, з 10 жовтня в місті Вінниця та з 16 жовтня в містах Могилів-Подільський та Бершадь. Подача теплової енергії для соціальних закладів, за зверненням керівників закладів, розпочалося 4 жовтня. Так, на сьогоднішній день підключено до опалення такі соціальні заклади:

30 % котелень, у тому числі котельні теплопостачальних підприємств та відомчі котельні;

30,7%  дошкільних закладів;

5,9 %  учбових закладів;

22,9% лікарень.

«Проблемних питань технічного характеру, пов’язаних із початком опалювального сезону, не зафіксовано», - зауважив Сергій Волков.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства,енергетики та інфраструктури  ОДА також проінформував, що на сьогоднішній день багато закладів соціальної сфери переведені на альтернативні, більш економні види опалення. Цьогоріч районами Вінницької області підтверджено реалізацію 20 проектів із заміщенням традиційних видів палива на суму 23,1 млн.грн. Станом на 6 жовтня цього року роботи завершені у Теплицькому, Калинівському та Іллінецькому районах.