У рамках дводенного візиту на Вінниччину Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет 6 жовтня зустрівся з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм, головою обласної Ради Анатолієм Олійником та Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим.

До області Святійший Патріарх прибув, аби освятити новозбудований храм у селі Леляки Жмеринського району та відвідати штаб Повітряних Сил Збройних Сил України й поспілкуватися з військовими, щоб, за словами Предстоятеля УПЦ КП, «підтримати їх дух молитвами і благословенням Божим та надихнути їх на перемогу, яка, ми бачимо, невдовзі буде».

Голова облдержадміністрації відзначив, що для Вінниччини візит Святійшого Патріарха є великою честю, відтак ознайомив Предстоятеля із загальною соціально-економічною ситуацією в регіоні.

«Ми відчуваємо сьогодні великий інтерес до Вінниччини, до Подільського краю. Україна дуже стрімко змінюється. Так, в нас є багато проблем, але й зміни також великі. І ми бачимо це, коли спілкуємось з людьми, коли спостерігаємо, як розвиваються села, містечка, регіони», - зауважив Валерій Коровій.

Під час зустрічі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет обговорив з керівниками області та міста суспільно-політичну ситуацію в державі, а також торкнувся духовної складової життя українців.

«Ми, насамперед, не повинні забувати про Бога: що Бог керує всім, а ми – в Його руках», - наголосив Предстоятель УПЦ КП.

Голова ж обласної державної адміністрації зазначив, що в процесі розбудови нової Української держави кожен громадянин повинен починати, в першу чергу, із себе. «Ми сьогодні перебуваємо на історичному зламі. І Бог дає нам дуже великий шанс побудувати нову, сучасну, демократичну, європейську Україну, з новими цінностями. Але кожен має зрозуміти, що ми повинні почати з себе, зі свого усвідомлення причетності до того, що Україна – не щось абстрактне: це всі ми», - підкреслив Валерій Коровій.

Також під час зустрічі керівник ОДА у присутності Святійшого Патріарха вручив архієпископу Вінницькому і Брацлавському Михаїлу Почесну грамоту обласної державної адміністрації та обласної Ради - за вагомий внесок у справу відродження Церкви, розбудову Української держави та відродження духовності українського народу, а також збереження на Вінниччині міжконфесійного миру, злагоди та порозуміння.

Вже завтра, 7 жовтня, Святійший Владика прибуде до Жмеринського району, де освятить у селі Леляки новозбудований храм та звершить там першу Божественну літургію.