Сьогодні, відбулось чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на території військового складу Міноборони поблизу м. Калинівка Вінницької області.

Основне питання, яке розглядалось на засіданні це процедура відшкодування населенню постраждалих територій витрат на проведені ремонтно-будівельні роботи.

В ході наради голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій в черговий раз наголосив, що громадяни, які виконували відновлювальні роботи у своїх домоволодіннях, що зазнали руйнувань внаслідок надзвичайної ситуації, за власний рахунок, мають право на відшкодування їх вартості лише у випадку пред’явлення підтверджуючої документації (чеки, накладні, квитанції).

Окрім того, визначено механізм та процедуру проведення матеріального відшкодування, та визначено головних розпорядників використання бюджетних коштів для проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

 «Зараз налагоджено та ведеться робота з відновлення пошкоджених помешкань. Наразі необхідно відпрацювати механізм відшкодування населенню завданих збитків. Тому необхідно фахово підійти до питання оформлення документів належним чином, аби в майбутньому не виникало проблем з виплатою компенсацій громадянам. Окрім того, всі державні організації та служби мають згуртуватись та спільно працювати над вирішенням всіх питань, що пов’язані з проведенням ремонтно-відновлювальних робіт», - наголосив Валерій Коровій.

Також, за інформацією ДСНС України у Вінницькій області, яку озвучено в ході засідання, роботи з перевірки та очищення території від вибухонебезпечних предметів тривають. В межах зони забруднення в радіусі 5-10 км цілком завершено розчищення і особовий склад приступив до роботи в межах зони забруднення в радіусі 2-5 км. Станом на 8:30 сьогоднішнього дня, до проведення робіт з очищення та розмінування залучено 158 чоловік особового складу ДСНС. Протягом минулої доби співробітниками служби з надзвичайних ситуацій обстежено 221 га лісових масивів та вилучено і передано на утилізацію 998 вибухонебезпечних предметів. Загальна кількість обстеженої території лісів становить 18 тис. 876 га. Роботи в даному напрямку продовжуються.