Президент Петро Порошенко привітав членів національної збірної команди – призерів ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» у Торонто (Канада). «Ми дуже вболівали за вас, тримали кулаки і раділи кожній перемозі. І на сьогоднішній день наша зустріч – коли ви вже з медалями», - сказав Петро Порошенко під час зустрічі зі спортсменами.

Президент зауважив, що наступні «Ігри Нескорених» відбудуться в Сіднеї (Австралія), але висловив переконання, що здобутки української команди цього року надихають на ініціативу з проведення майбутніх змагань в Україні. «Ми вміємо організовувати подібні заходи і ваша перемога є дуже потужним аргументом для того, щоб це проводилося в Україні», - сказав Петро Порошенко зазначивши, що заручився в цьому питані підтримкою кількох країн.
За словами Президента, своїм прикладом українські військовослужбовці – учасники «Ігор Нескорених» демонструють кожному, що незважаючи на поранення, життя продовжується і можливі великі звершення.
«Досвід кожного з вас – надихає. Надихає кожного українського пораненого, що життя не просто продовжується, а ви є унікальним прикладом виховання патріотів. Не можна в жодному разі недооцінювати цю роль. І ваші медалі, які ви завоювали в Торонто, лише додають до цього додаткової аргументації», - сказав Глава держави.
«Я щиро вдячний за вашу мужність. В першу чергу, за вашу мужність, яку ви проявили в боях, захищаючи кожен клаптик української землі. За мужність і приклад для майбутніх поколінь українців, які будуть боронити українську землю. Ви є зразком і для воїнів Збройних Сил, і для інших військових формувань, правоохоронних органів як треба любити Україну і як треба битися за неї», - додав Президент.
Саме тому, зазначив Петро Порошенко, учасники «Ігор Нескорених» мають спілкуватися з такими ж як вони захисниками української землі, що отримали поранення і зараз відновлюються в госпіталях. На переконання Президента, це сприятиме їх швидшому одужанню та психологічній реабілітації. «Кожен з вас є прикладом для багатьох поранених українських воїнів, які, дивлячись на вас, проходять не просто реабілітацію з відновлення своїх якостей, можливостей, а, в першу чергу, психологічну реабілітацію», - підкреслив Глава держави.

«Дуже важливо, щоб ми з вами розуміли, що ваша подальша робота полягає не лише в тому, щоб продовжити тренування під наглядом тренерів. А полягає також і в тому, щоб ми постійно вас бачили в реабілітаційних центрах Міністерства оборони, інших силових відомств. Обов’язково чекаємо вас в реабілітаційних центрах з тими, хто сьогодні як ніколи потребує вашої допомоги. Сьогодні це буде безцінне», - підкреслив Глава держави та додав, що історії переможців спортивних змагань стануть додатковим стимулом у відновленні для поранених українських військових.
За словами Глави держави, українську команду, яка вперше брала участь в «Іграх Нескорених», підтримували і Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, і Принц Уельський Гаррі. «Дебют виявився надзвичайно вдалим, бо ви вийшли на друге місце у командному заліку. Вдалим тому, що наші воїни продемонстрували що це (означає – ред.) – бути нескореним», - наголосив Петро Порошенко.
Глава держави також відзначив, що за учасників «Ігор Нескорених» від України вболівали українці всього світу – і громадяни нашої держави, і представники української діаспори, зокрема з Канади, Сполучених Штатів, Австралії. «20 мільйонів українців, які сьогодні за межами України, по всьому світу, дуже вболівали за вас», - констатував він.
На переконання Президента, участю в цих змаганнях наші військовослужбовці не просто продемонстрували спортивну підготовку, а показали «дух нашої нації, дух перемоги».
Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції, бронзовий призер з веслування на тренажерах ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» Вадим Свириденко подякував всім організаторам, які допомогли організувати і виступити нашій збірній на цих змаганнях.
Він подякував Президенту за допомогу спортсменам збірної: «Я хотів би подякувати Вам особисто. Ви підтримали нас не тільки словами, а й фінансово». Вадим Свириденко також особливо подякував тренерам збірної, які готували спортсменів та доклали багато зусиль для їх перемоги.

Вадим Свириденко передав також слова Принца Уельського Гаррі про нашу збірну: «Українська команда фантастична і неймовірна».
Чотириразовий чемпіон з плавання ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» Павло Будаєвський також подякував Президенту за його зусилля, які дали можливість українцям взяти участь у цих змаганнях.
За його словами, для успіху у змаганнях спортсменам важливо було відчувати підтримку не лише фінансову, а й психологічну та моральну. «Ця підтримка, я вважаю, стала запорукою успіху у наших виступах на міжнародній арені», - зазначив Павло Будаєвський. Він запевнив: «Ми готові продовжити свою участь у наступних змаганнях та мотивувати і надихати інших, щоб слово «нескорений» закласти кожному, хто хоче брати участь у цих змаганнях».
В свою чергу, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала членам збірної за перемогу на «Іграх Нескорених». «Я дуже сподіваюсь, що з таким великим і серйозним представництвом, підтримкою Президента, підтримкою міністрів ми зможемо продовжити цю роботу для того, щоб в кожному з регіонів, який ви представляєте, ми могли продовжити роботу з тим, щоб далі надихати хлопців на новий подвиг, нове життя, нові можливості у житті. А ваш приклад – на 100% буде для них визначальним», - звернулась Віце-прем'єр-міністр до учасників збірної команди.