Захід, ініційований Спілкою українських підприємців (СУП) , за підтримки Вінницької ОДА та Вінницької міської Ради,  відбувся 3 жовтня в приміщенні готелю «Франція».

У  вітальному слові  перший заступник голови облдержадміністрації  зазначив: «Не треба нікого переконувати, що малий і середній бізнес – це сьогодні рушійна сила не тільки української економіки, а великою мірою і світової. Саме з ініціативи бізнесу, десяток років тому розпочався рух до швидкої і прозорої реєстрації бізнесу. Вже тоді у м. Вінниці з’явилися перші «прозорі офіси». Сьогодні ж на рівні області ми постійно ведемо діалог із суб’єктами малого і середнього бізнесу, обговорюючи нові виклики та потреби підприємців»,- запевнив Андрій Гижко.

Посадовець також зазначив, що завдяки тісній співпраці з бізнесом, Вінницька міська рада та обласна адміністрація  започаткували програму відшкодування кредитів для суб’єктів малого та середнього бізнесу : «У вінницьких підприємців сьогодні є можливість отримати кредит та відшкодувати кредитну ставку. Це робиться для того, щоб суб’єкти бізнесу ставали більш міцними і створювали нові робочі місця для вінничан»,- підкреслив Андрій Гижко.

У свою чергу, виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова пояснила: «Вінниця - це не перше місто, у яке завітала СУП, адже кожного місяця команда відвідує нове місто, або ж регіон. І це дуже важливо для нас, бо саме таким чином нам вдається краще зрозуміти, які точки болю існують у підприємців малого та середнього бізнесу.  Ми дуже раді, що нас підтримала вінницька влада, що на місцевому рівні розуміють і відчувають важливість розвитку підприємництва, співпраці та створення сприятливих умов для розвитку місцевого бізнесу».

За словами Катерини Глазкової, основними цілями створення СУП, в першу чергу, є популяризація підприємництва в Україні, його об’єднання та захист для того, щоб створити зручний бізнес-клімат для розвитку. Крім того, СУП займається тим, що лобіює інтереси незалежних українських підприємців. Також спілка має багато внутрішніх проектів, які спрямовані на розвиток та обмін досвідом підприємців та їх підприємств.

До програми  форуму увійшли питання про поточний стан розвитку бізнесу у Вінниці, презентація програми «Будуй своє», а також звіт Вінницького муніципального центру інновацій.