Започаткований за сприяння Кабінету Міністрів України Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest став надійною складовою й одним з ключових інструментів роботи з провідними компаніями світу та залучення фінансових та технологічних ресурсів в Україну. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Глава Уряду відвідав Офіс і ознайомився з результатами його роботи. 

«Мені не вистачало такої інституції, як Офіс супроводження інвестицій. Ми зібрали якісну команду, яку очолює Данило Білак. Ми ввели посаду Урядового Уповноваженого з питань інвестицій, яку обіймає перший заступник Міністра фінансів Оксана Маркарова, а також створили міжвідомчу робочу групу, яка займається дерегуляцією, вивченням проблем бізнесу, формуванням ділового клімату», - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що робота всіх структур направлена на формування сприятливого ділового клімату, аби «бізнес відчував себе комфортно». «Звісно, нам проводити судову реформу, проводити багато змін, але те, що ми сьогодні розуміємо, які проекти реалізовуємо, які інвестиції супроводжуємо, розуміємо проблематику. Ми працюємо, Офіс працює, аби бізнес був успішним», - зазначив Глава Уряду.        

У свою чергу директор Офіса Данило Білак підкреслив, що його структура повноцінно працює з січня поточного року, і за цей період вже має суттєві результати. Так, обсяг додатково залучених інвестицій від вже працюючих в Україні інвесторів оцінюється приблизно в 600 млн доларів, а за підсумками року цей показник може сягти 1 млрд дол.

При цьому Офіс не ставить для себе завдань безпосередньо в грошовому вимірі, зосереджуючись, передусім, на комунікаційних кампаніях та безпосередній підтримці підприємців на місцях.      

«Наразі ми націлені на співпрацю з глобальними брендами, які дали б знакові інвестиції в Україні. Це 5-6 великих проектів, які ми сподіваємося закрити ще цього року», - сказав Данило Білак. Він повідомив, що одним з таких проектів є співпраця зі світовим гігантом – авіакомпанією Qatar, яка  протягом наступних 6 місяців розміщуватиме інформацію про інвестиційні  можливості України. «Майже 3,5 млн пасажирів щомісяця дивитимуться інформацію про агросектор України, наше виробництво, технологічний потенціал, можливості енергетики та сфери енергоефективності», - додав  директор Офісу.  

 Довідково

Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest створено постановою Уряду в жовтні 2016 року. Діяльність Офісу спрямована на надання інвесторам реальної інформації та порад щодо ведення бізнесу в Україні, зокрема у ключових секторах економіки - агробізнесі, енергетиці, виробництві та інфраструктурі, сфері інноваційних технологій. Офіс діє як постійно діючий дорадчий орган Кабінету Міністрів України для просування і підтримки прямих іноземних інвестицій та вдосконалення іміджу України як привабливої для інвестицій країни. Фахівці UkraineInvest координують дії органів виконавчої влади для вирішення проблемних питань, що виникають при інвестуванні в економіку України, а також при підготовці пропозицій щодо формування і реалізації інвестиційного потенціалу України, підтримки пріоритетних інвестиційних проектів, поліпшення інвестиційного клімату в Україні, забезпеченні захисту прав інвесторів.    

Наразі Офіс бере активну участь у формування нормативної бази ведення бізнесу в Україні, проводить експертний аналіз середовища, формує порядок денний ключових проблем формування ділового клімату в Україні.