Сьогодні, 19 вересня, в актовій залі другого корпусу Донецького національного університету, голова Вінницької державної адміністрації, кандидат економічних наук Валерій Коровій читав лекцію для студентів економічного та філологічного факультетів ДонНУ імені Василя Стуса.

Ректор Донецького національного університету  імені Василя Стуса, доктор юридичних наук, професор Роман Гринюк, представляючи гостя, підкреслив, що такі зустрічі на початку нового навчального року відбуваються втретє, тож вже стали традиційними.

 У своїй лекції Валерій Коровій  торкнувся базових питань функціонування влади в сучасних умовах : «Сучасні владні структури по суті своїй мають бути менеджерами, які надають послуги населенню,що їх вибрало на посади. Вони ж часто, за інерцією, продовжують повчати людей як їм жити». Як приклад, Валерій Коровій навів «прозорий офіс» Вінницької міськради, який почав надавати адмінпослуги першим в Україні, ЦНАПи у районах,- це  ті ознаки, які свідчать про зміну повноважень владних структур як виключно «керуючих».

Голова ОДА пояснив студентам логіку сучасного економічного мислення. На яскравих прикладах він дав характеристику сучасним тенденціям та проблемам, які існують в економіці України в цілому та Вінницької області зокрема.

Враховуючи особливості Вінниччини, як аграрного регіону, очільник області підкреслив лідируючі позиції останніх років із виробітку продукції сільського господарства та  її експортному потенціалі. «Завдяки подоланню за останні два роки  картельних зговорів, аграрії Вінниччини можуть експортувати свою продукцію по реальній, а не заниженій ціні , отримуючи прибутки замість збитків».

Голова ОДА також навів приклади  успішних інвестиційних проектів, які здійснюються на території області, створюючи нові робочі місця, даючи сталу заробітну плату працівникам, що дозволяє вивести «з тіні» значну частину робочої сили.

Валерій Коровій поділився своїм баченням стратегічних шляхів розвитку регіону в цілому і  м. Вінниці, як його центру, а також відповів на численні запитання студентів  та викладачів університету.