Урочисті заходи з нагоди відзначення Дня рятівника відбулися 18 вересня у приміщення обласного музично-драматичного театру ім. Садовського.

Із професійним святом тих, хто повсякчас готовий прийти на допомогу, нерідко ризикуючи й власним життям, вітали голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Микола Чечоткін, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та керівники силових структур регіону.

«Людське життя – це справжній скарб, але, на превеликий жаль, життєві обставини бувають далекі від ідеальних. І в цей непростий час ми по-особливому ставимось до поняття безпеки, - зазначив у вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій. - З огляду на ті виклики, які стоять сьогодні перед нами, ваша робота має надзвичайно важливе значення. І як голова обласної державної адміністрації, я глибоко переконаний в тому, що наше обласне управління з питань надзвичайних ситуацій є найкращим в Україні. Тож хотів би щиро подякувати вам за роботу, за вашу службу, натхнення та прагнення прийти на допомогу».

Голова ж Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, вітаючи колег зі святом, водночас наголосив, що за ініціативи Президента України та підтримки Прем’єр-міністра, з 1 жовтня заробітна плата для рятувальників буде підвищена на тисячу гривень. Відтак мінімальна заробітна платня для працівників Служби становитиме 6 тисяч гривень.

Під час урочистостей на адресу рятувальників звучали слова вітань і від голови обласної Ради Анатолія Олійника та Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

Крім того, з нагоди професійного свята окремі працівники оперативно-рятувальної служби були відзначені відомчими нагородами, а також Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради й грамотами Вінницької міської ради.

 

Для довідки. Щодня понад 2 тисячі рятувальників стоять на захисті Вінницької області, рятуючи людей від пожеж, аварій, катастроф та інших надзвичайних ситуацій.

Протягом поточного року підрозділами області для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж та проведення інших рятувальних заходів здійснено близько 8 400 виїздів. У результаті проведених заходів ліквідовано понад 2 тисячі пожеж, 270 разів рятувальники виїжджали для надання допомоги населенню та іншим спеціальним службам.