Україна рухається в правильному напрямку розвитку, а прогрес реформ заслуговує на посилену увагу. Про це сказав Президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.


Президент ЄБРР відзначив, що повернення України до економічного зростання – це дуже добрий знак. «Думаю, що це дуже добра новина. Ще багато необхідно зробити і пройти довгий шлях до відновлення, але Україна рухається (по цьому шляху)», - сказав Сума Чакрабарті. Він підкреслив, що Україна залишається в числі країн – найбільших об’єктів інвестування Банку, і керівництво ЄБРР розраховує на успішну реалізацію низки вже започаткованих спільних проектів – в приватному секторі, в газовій сфері, сфері муніципального та залізничного транспорту, а також в сфері реформування великих державних компаній. «Ми віримо в Україну – як один з наших найбільших ринків. Це є потужним сигналом для інших інвесторів», - сказав Сума Чакрабарті.


У свою чергу Прем’єр-міністр України підкреслив, що взаємодія Уряду з ЄБРР - дуже активна. Остання зустріч пройшла в липні поточного року – під час великого економічного форуму в Лондоні, присвяченого Україні. І інтенсивність перемовин свідчить про підвищену увагу до України. Тож Уряд готовий використати це вікно можливостей для реалізації спільних проектів і продовження реформ.
«Ми зацікавлені в активізації співпраці та збільшенні обсягів та кількості проектів, які можуть бути реалізовані в Україні», - сказав Володимир Гройсман.


Глава Уряду наголосив на пріоритетних для Уряду реформах - в судовій, пенсійній, медичній сферах, в освіті та управлінні державною власністю. Володимир Гройсман підкреслив, що вже наступного тижня Верховна Рада розгляне пакети законопроектів по судовій реформі та змінах в пенсійній системі. На часі також розгляд законопроекту по приватизації, який було розроблено спільно з фахівцями ЄБРР. Документ містить якісно нові підходи до продажу державних активів та принципи захисту прав інвесторів.


«Питання непрості, але це ті сфери, де ми можемо отримати успіх, - сказав Володимир Гройсман. – Також вже завтра, 15 вересня, ми внесемо в Парламент проект державного бюджету на 2018 рік. І це вже вдруге, коли Уряд вносить проект бюджету з чітким дотриманням строків, визначених законодавством».