Сьогодні, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав церкву євангельських християн-баптистів з метою ознайомлення з роботою молитовних та освітніх закладів ЄХБ в рамках відзначення 500-річчя Реформації.

Розповідаючи про історію та значення Реформації, голова Вінницького обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Леонід Почапський зазначив: «500 років тому назад сталась надзвичайно важлива подія в історії Європи. Наслідки Реформації є дуже значущими в історичному плані і її наслідки ми спостерігаємо й досі. Все це стало поштовхом до змін в економіці, політиці, правознавстві і в багатьох інших сферах життя людей. В ті далекі часи Реформація дала змогу простим людям вільно знайомитись з Біблією і це зумовило тягу людей до знань, до науки, наслідком чого стали значні докорінні зміни в Європі. І сьогодні ми бачимо, що всі ті країни, які пішли протестантським шляхом, шляхом Реформації, мають дуже високий рівень розвитку».

Окрім того, говорячи про сутність Реформації, варто зазначити, що відзначення 500-річчя є дуже важливим, адже це дає змогу повернутись до джерел розуміння того, яким чином піднялися, фактично з руїн, одні з найрозвиненіших країн світу та найрозвиненіші країни Європейського континенту. Це шлях, який прокладено через духовність, сприяння розвитку науки, архітектури та мистецтва. Саме на цих засадах, які закладено 500 років тому, вибудовано високий рівень розвитку сучасних європейських держав.

Під час свого візиту враженнями від зустрічі поділився і голова облдержадміністрації Валерій Коровій: «Відповідно до Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» розроблено план заходів щодо святкування даної події. Зі свого боку, як людина, що причетна до науки, я дуже добре розумію принципи формування нової економічної політики періоду Реформації та Відродження,  які переживала Європа в ті далекі часи. Саме цей період став поштовхом до розвитку промисловості, науки, в тому числі і економічної науки. І все це є прикладом того, наскільки можна з вірою до Бога рухатись вперед і творити добрі і прогресивні справи. Відверто хочу сказати, що об’їжджаючи конфесії, я знайомлюсь з ними, з їх особливостями, і я вражений їх щирістю, добротою і великою любов’ю до України і до свого ближнього. Тому, користуючись нагодою, хотів би привітати всіх, зокрема і ту громаду, до якої ми сьогодні завітали, з 500-річчям Реформації. А також я розраховую на успішне втілення багатьох спільних планів в майбутньому», - зазначив Валерій Коровій.

Про діяльність громади розповів Головний пастор церкви євангельських християн-баптистів Іван Мазур: «Наше служіння направлене на суспільство, ціль якого допомагати нужденним і обездоленим. Це є причиною того, що ми маємо шефство над двома геріатричними закладами у Вінниці і у Тиврові. Окрім того, ми маємо шефство над дитячим відділенням психіатричної лікарні ім. Ющенка. Також ми активно допомагаємо військовому госпіталю, турбуємось про вдів і сиріт загиблих на сході України військовослужбовців. І це далеко не весь перелік нашої благодійної діяльності».

Наприкінці зустрічі Валерій Коровій вручив громаді сертифікат на безкоштовну поїздку до м. Київ на всеукраїнську ювілейну академію, присвячену 500-річчю Реформації.