Під головуванням Президента Петра Порошенка Національна рада реформ розглянула законопроект, спрямований на забезпечення прозорості і ефективності приватизації державних підприємств. Глава держави підкреслив, що це питання є надзвичайно важливим для України, її інвестиційного клімату та перспектив економічного зростання.

Петро Порошенко подякував Уряду, фахівцям міжнародних організацій, представникам Президента, які брали участь в розробці документу. «Маємо, нарешті, вдосконалити законодавство приватизації. Не лише через запровадження електронних аукціонів, а повністю забезпечити прозорий процес», - наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що у влади є бажання і політична воля забезпечити приватизацію об’єктів державної власності ефективно, відкрито, конкуренто і за новими законодавчими нормами, які забезпечать доступ до цього процесу вітчизняних і іноземних інвесторів, за виключенням країни-агресора.

За його словами, необхідно обговорити і в найкоротші терміни запропонувати Парламенту оптимальний варіант приватизаційних правил.

Президент наголосив, що приватизація важлива не лише для залучення коштів. «(Вона важлива – ред.) пошуком ефективних власників, які забезпечать зростання економіки, випуск конкурентної продукції, зростання експорту, відновлення валютного балансу держави», - сказав Президент. Він додав, що потрібне зростання прямих іноземних інвестицій: «Час, коли ми виживали лише на залученні кредитів – завершився. Зараз більшість надходжень коштів повинно забезпечуватись у вигляді прямих іноземних інвестицій».

Приватизація також є важливим елементом антикорупційної стратегії. Петро Порошенко підкреслив, що важливою складовою законопроекту є запровадження електронних прозорих аукціонів при приватизації. «Це дозволить прискорити процес, зробити його прозорішим, зробити прозорішими і учасників аукціону та залучити ефективних власників», - наголосив він.