У рамках святкових заходів з нагоди 500-річчя Реформації 12 вересня відбулося засідання організаційного комітету з відзначення ювілейної дати та прес-конференція для представників засобів масової інформації, де анонсовано найближчі  заходи.

Участь у засіданні організаційного комітету взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова організаційного комітету з відзначення на Вінниччині 500-річчя Реформації – секретар Подільської конференції церкви адвентистів сьомого дня Олександр Зайцев, почесний голова Вінницького обласного об’єднання церков християн віри євангельської Михайло Якобчук, голова об’єднання церков християн віри євангельської – п’ятидесятників Василь Любчакта учасники всеукраїнського автопробігу Валерій Каспров та Олександр Свірень.

Олександр Крученюк наголосив,що - «органи державної влади Вінниччини завжди підтримують усі починання релігійних організацій різних конфесій, які спрямовані на об’єднання людейнавколо духовних цінностей та розвиток нашої держави».

В ході зустрічі Ігор Салецький проінформував про заходи, які відбувалися  на Вінниччині протягом поточного року, зокрема, культурно просвітницькі проекти, конференції, круглі столи, молодіжні форуми, наголосивши, що «всі заходи проводилися з метою познайомити Вінничан з історією Реформації, закликати до єдності християнського світу та оновлення всіх сторін суспільного життя згідно біблійних принципів».

Наприкінці засідання Олександр Крученюк зазначив, що представникам релігійних організацій, які є  членами організаційного комітету в рамках обласної програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки буде надано безкоштовні автобуси на поїздку до м. Києва для відзначення Всеукраїнського Свята Реформації.

По завершенню організаційного комітету відбувся брифінг для представників засобів масової інформації, на якому члени оргкомітету запросили вінничан на  заходи, які відбуватимуться найближчим часом, а це –   обласний міжконфесійний захід «Свято жнив», урочиста ювілейна академія у м. Вінниці та Всеукраїнське Свято Реформації у м. Києві.

Крім того учасники Всеукраїнського автопробігу анонсували початок його проведення на території Вінницької області.