Сьогодні, в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулась прес-конференція з нагоди оголошення конкурсу стінопису «Гуляючи коридорами Стусівського університету у Вінниці».

Прес-конференція відбулась за участі ректора ДонНУ Романа Гринюка, першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка та заступника Вінницького міського голови Владислава Скальського.

За словами організаторів, ідея проекту полягає у створенні творчого простору ДонНУ ім. В.Стуса, формуванні креативного міського середовища, активізації безпосередньої участі у ньому студентів, митців, художників і творчих людей з усієї України і сприянні культурному розвитку молоді.

На початку прес-конференції ректор ДонНУ зауважив: «В середовищі університетської спільності вже давно виникла ідея спільно з місцевою громадою облаштувати приміщення, в яких студенти і викладачі проводять більшу частину життя. Цей конкурс присвячений синергії знакових тем для Університету. Нехай в університетських стінах будуть наші спільні мрії про мирну Україну, Вінницю і Донецьк».

В свою чергу, Андрій Гижко зазначив: «За роки перебування Донецького національного університету у Вінниці ми побачили, що в нас є багато спільних проектів, які об’єднують Вінницю і Донецьк. Зокрема, можемо говорити про проведення студентських футбольних турнірів, спільні концерти і таке інше. І коли сьогодні говоримо про ДонНУ, насправді ми розуміємо, що це вже Вінниця. Це вінницькі студенти, вінницькі викладачі, ви наші, ви з нами і ми з вами. Тому ідея, яка виникла і яка сьогодні нас тут зібрала, була підтримана і обласною державною адміністрацією і Вінницькою міською радою, аби ці стіни не були похмурими. І хочеться, аби горде ім’я Василя Стуса, який носить цей університет, знайшло своє відображення на цих стінах. Тематики можуть бути абсолютно різні і абсолютно кожен зможе прийняти участь у даному конкурсі і запропонувати свої ідеї і своє бачення. Хотілось би, щоб це стало дійсно об’єднуючою ідеєю для двох міст, для всієї України, для студентів і щоб роботи були насичені глибокою ідеєю того, що ми всі українці, і що ми готові й надалі боротися за незалежність України, її мир та злагоду».

Також, заступник вінницького міського голови Владислав Скальський зауважив, що такі проекти, які згуртовують владу, громаду та університетську спільноту є надзвичайно корисними і важливими в контексті єднання країни та наголосив: «Важливим є те, що наше партнерство не є теоретичним, воно не в думках, а на практиці. І спільно нами вже реалізовано декілька проектів. Сподіваюсь, що дана співпраця й надалі продовжуватиметься. Впевнений, що саме цей проект зможе сформувати ті умови, які потрібні для створення нових кадрів. І, дійсно, коли навчальний процес проходитиме не в оточенні сірих чи білих безликих стін, а коли повсякчас студенти бачитимуть ідеї, які надихатимуть і створюватимуть відповідну енергетику, яка оточуватиме студентів – це матиме позитивний вплив на навчальний процес і матиме гарний кінцевий результат».

Окрім того, в ході прес-конференції продемонстровано відео-ролик, підготовлений ДоНУ, в якому студенти розповіли, якими вони мріють бачити стіни головного корпусу їх навчального закладу.

По завершенню організатори заходу провели прес-тур коридорами університету для всіх присутніх, де продемонстрували локації майбутнього стінопису.

Всі бажаючі взяти участь у конкурсі мають можливість зареєструватись на інтернет-сторінці ДонНУ ім. В.Стуса.