Ситуація, яка склалася в пункті перетину Шегини через спроби деяких політиків прорвати кордон та потрапити в Україну з порушенням міграційного законодавства, є неприпустимою, тягне за собою відповідальність, а головне – породжує хаос і чергові хвилі небезпечного популізму та руйнування державності в той час, коли треба боротися за державу, а не владу. Про це написав на своїй сторінці в Facebook Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.


Коментуючи події 10 вересня, він підкреслив, що силовий прорив українського кордону - це злочин. «Особливо жорсткою має бути відповідальність для тих, хто дозволяв собі принижувати і піднімав руку на тих хлопців, які захищають нашу державу і її кордони», - зазначив Володимир Гройсман.
Він звернув увагу, що зараз в Україні настав момент ухвалення найважливіших рішень.


«Я говорив про те, що саме тому зараз можна очікувати активізації спроб дестабілізувати ситуацію з боку тих, хто не зацікавлений в успіху України. На жаль, так і відбувається. В світлі подій, я хочу ще раз закликати депутатів, політиків - не розкручуйте маховик руйнування і хаосу. Давайте спільними зусиллями зробимо все те, що необхідно, щоб Україна стала успішною. Сьогодні час боротись не за владу, а за державу», - зазначив Глава Уряду.