У рамках робочої поїздки до Вінницької області Президент Петро Порошенко відвідав одну з військових частин Національної гвардії України.  Під час зустрічі з особовим складом Глава держави від імені українського народу подякував нацгвардійцям за мужність, виявлену у захисті країни від російської агресії.

«Ми з вами бачились біля Дебальцевого, де  ваші підрозділи забезпечили плановий відхід Збройних Сил з-під Дебальцевого. Була Семенівка, Красний Лиман, операції у Ясинуватій, Лисичанську, Пісках, Водяному, Кримському і Мар’їнці. Ваші бійці брали участь в утримані Донецького аеропорту. І зараз напередодні Дня Незалежності України до зони проведення АТО в черговий раз вирушила ротна тактична група частини в складі 132 військовослужбовців», - зазначив Президент.

Глава держави підкреслив: «П’ятеро ваших бойових побратимів віддали життя, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Зробили все, щоб не віддати жодного клаптика української землі».

«Такими героями ви маєте право пишатися. Про їхні подвиги повинна знати і пам’ятати вся країна», - наголосив Глава держави.

Пам'ять мужніх воїнів, бойових побратимів, які відстоювали цілісність і незалежність України присутні вшанували хвилиною мовчання.

Петро Порошенко з сумом констатував, що незважаючи на величезні зусилля, які влада робить для політико-дипломатичного врегулювання, ситуація ще далека до стійкого миру. «У цих складних умовах ми особливо цінуємо і підтримуємо наші Збройні Сили та Національну гвардію. Останні роки не дивлячись на складність суспільно-політичної обстановки та розвитку економіки держави, я, як Президент, український Уряд, Рада національної безпеки і оборони, український Парламент зробили все для того, щоб збільшити рівень грошового забезпечення, покращити стан матеріально-технічного забезпечення гвардії, отримати нові зразки озброєння, військової техніки», - підкреслив Президент.

Глави держави зауважив, що значно підвищена грошова доплата за перебування в зоні антитерористичної операції, зокрема в серпні поточного року відбулось чергове підвищення цієї суми. За його словами, на першій лінії український воїн отримає доплату у розмірі 10 тис. грн.

Президент також наголосив на покращенні матеріально-технічного забезпечення підрозділів Нацгвардії. Він нагадав, що у 2014 році підрозділи Нацгвардії висувались на бойові позиції на автобусах, а вже зараз вони укомплектовані сучасною броньованою технікою, якісним озброєнням, речовим, харчовим та медичним забезпеченням.

Петро Порошенко зауважив, що покращується і питання забезпечення житлом військовослужбовців Нацгвардії, будуються та реконструюються гуртожитки для військовослужбовців-контрактників. Лише протягом 2017 року військовослужбовці Національної гвардії отримають більше 450 квартир. Також Верховний Головнокомандуючий доручив, згідно плану реформування військових формувань у відповідності зі стандартами НАТО, підготувати проект постанови, який змінить нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям. Він подякував Уряду за підтримку цих пропозицій.

«Переконаний, що ваші професійна майстерність, патріотизм та мужність й надалі будуть зміцнювати обороноздатність держави», - сказав Президент.  

Глава держави також ознайомився зі зразками озброєння та техніки підрозділу, з умовами проживання військовослужбовців, оглянувши казарму, де проживають солдати-строковики. Командир частини продемонстрував Президенту польову авторемонтну майстерню.

Президент також оглянув творчі роботи військовослужбовців Нацгвардії та ознайомився із проектом реконструкції клубу та спорткомплексу частини. Петро Порошенко поспілкувався з одним із військовослужбовців, який проходить службу у цій частині.