В рамках робочої поїздки Президент Петро Порошенко проінспектував хід реконструкції автомобільних доріг у Вінницькій області. У робочій поїздці Главу держави супроводжує дружина Марина Порошенко.

Зокрема, Петро Порошенко оглянув ділянку відремонтованої дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам'янка на Вінниччині.

 

Президент поцікавився чи приділяється увага розвитку придорожньої інфраструктури під час реконструкції та ремонту доріг. Він акцентував увагу на важливості розвитку придорожнього господарства. «Нам потрібно зараз організувати тендери та аукціони на проведення робіт із облаштування заправок, об’єктів громадського харчування. Орієнтація – на малий і середній бізнес»,  - зазначив Петро Порошенко та додав, що підтримка малого та середнього бізнесу стане локомотивом для розвитку українського села.

Президент запропонував у Державному бюджеті 2018 року передбачити підтримку малого та середнього бізнесу та розвиток придорожнього сервісу: «Якщо ми маємо дороги європейської якості в Україні, то повинні мати і європейський сервіс».

Серед іншого, Глава держави звернув увагу на стан зупинок на дорогах та зазначив, що більшість із них були побудовані ще за радянських часів. Він висловив пропозицію щодо розробки та створення типового проекту транспортної зупинки, який би поширювався по території всієї країни.

Президент також позитивно оцінив приведення реконструкції та будівництва доріг у Вінницькій області. «Я вас вітаю, дороги Вінниччини змінюються. Люди це бачать. Так само як і по всій Україні», - сказав Петро Порошенко.

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак поінформував Президента про стан реалізації програми «Покращення стану автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів – Тернопіль – Умань; Біла Церква – Одеса – Миколаїв». Цей маршрут є частиною транснаціонального транспортного коридору «GO Highway», що поєднує українські чорноморські порти Великої Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині.

Начальник служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук також зазначив, що облавтодор нині розробляє програму щодо розвитку придорожнього сервісу. Він зазначив автомобільна дорога міжнародного значення М-12 «Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка» слугує єврокоридором, поєднуючи західну та східну частину країни. В межах Вінницької області вона має протяжність 185,4 км. Інтенсивність руху складає від 10 до 12 тисяч транспортних засобів на добу.

В поточному році, згідно з постановою Уряду від 9 серпня 2017 № 651, планується відремонтувати 5 ділянок дороги М-12 в напрямку від Вінниці до кордону із Хмельницькою областю. Розпочато роботи з поточного середнього ремонту на першій ділянці, що проходить в районі селі Якушинці. Вартість робіт на ній складає 68,9 млн. грн. Відповідно до плану робіт, на відрізку буде влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетону та верхній шар щебенево-мастичного асфальтобетону, що значно підвищує несучу здатність дорожнього одягу та витримує більші навантаження на полотно. Також буде влаштовано освітлення, пластикова розмітка, замінено бар’єрне огородження, відремонтовані існуючі тротуари та влаштовані нові. Завершення робіт заплановано на осінь.