Україна та Молдова готові до поглиблення політичного діалогу в контексті збереження суверенітету обох країн, а також вітають посилення кооперації в економіці та розвитку прикордонного співробітництва. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Прем’єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом. Зустріч відбулася в Одесі.

Під час переговорів Глава Уряду України підкреслив, що Київ зацікавлений у політичній стабільності в Молдові, розділяє і підтримує принципи територіальної цілісності сусідньої держави, а також вважає правильним і своєчасним необхідність включення питання виводу російських військ з Придністров’я в порядок денний роботи Генеральної Асамблеї ООН. Вона розпочне роботу в середині вересня.

«Ми також розраховуємо на підтримку нашої ініціативи щодо введення миротворчого контингенту ООН на Донбас», - сказав Володимир Гройсман. 

Сторони також обговорили стан виконання затвердженої на початку року прем’єр-міністрами Дорожньої карти взаємодії двох країн і констатували суттєвий прогрес в цьому питанні. Так, товарообіг між країнами за перше півріччя зріс на третину – до 317 млн дол. Ведеться активна робота з розвитку прикордонної інфраструктури. Введено спільний контроль в пункті пропуску «Кучурган», невдовзі відкриється міст «Бронниця - Унгурь». В планах – будівництво нового мосту через Дністер «Ямпіль – Сорока» і відновлення залізничного сполучення на ділянці «Березино – Басарабяска». До кінця року, зазначив Глава Уряду України, Київ очікує на завершення процедури демаркації українсько-молдовського кордону.

«Є ще ряд не до кінця врегульованих питань двостороннього співробітництва. Тому ми готові до подальшого конструктивного діалогу», - зазначив Володимир Гройсман і запропонував остаточно погодити механізм їх вирішення питання на наступному засіданні Міжурядової українсько-молдовської комісії, яке домовлено провести наприкінці вересня.