Сьогодні, 8 вересня, в приміщенні облдержадміністрації відбулось засідання Офісу із залучення та підтримки інвестицій «UkraineInvest» (Ukraine Investment Promotion Office), який є консультаційно-дорадчим органом, підпорядкованим Кабінету Міністрів України та координується Урядовим уповноваженим з питань інвестицій.

В засіданні взяли участь: директор Офісу залучення та підтримки інвестицій Данило Білак, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, представники Одеської, Кіровоградської, Черкаської та Хмельницької областей.

Вітаючи учасників засідання, Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій підкреслив, що в області приділяється дуже велика увага саме комфортності ведення бізнесу тих компаній, які інвестують в економіку Вінниччини: «Це такі відомі компанії, як ПАТ «Миронівський хлібопродукт», компанія Nemiroff, підприємство «Аграна Фрут-Україна», «Люстдорф», ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат» та інші. На Вінниччині успішно розвиваються підприємства із іспанським капіталом (фармацевтична галузь), із польським (компанія ТОВ «Барлінек Інвест», яка зараз інвестує 30 млн. доларів в модернізацію виробництва), «UBС Group», що переносить на Вінниччину свої виробничі потужності із Криму, створюючи близько 1,5 тис. робочих місць.

Ми працюємо дуже серйозно над формуванням нової економічної моделі. Вінниччина зацікавлена в диверсифікації, в розвитку ІТ- технологій, розуміючи,що ми входимо в новий світ «креативної економіки».

Директор Офісу залучення та підтримки інвестицій Данило Білак зазначив, що UkraineInvest працюватиме в трьох напрямках: підтримка інвесторів, які вже є в Україні, налагодження комунікацій між владою, бізнесом та міжнародними організаціями для оперативного реагування на проблеми, а також просування у світі нового бренду України як країни, де інвестор може почуватися захищеним.

«Продавати Україну як бренд зараз дуже важко через війну і корупцію,- зазначив керівник UkraineInvest.-  Але говорячи про окремі регіони країни, де створений привабливий інвестиційний клімат, де є узгоджена позиція обласної і місцевої влади, ми можемо мати зовсім інше сприйняття. Тож було прийнято рішення відкрити деякі офіси UkraineInvest на місцях для співпраці з місцевими органами влади, відповідальними за інвестиційну діяльність, задля їх підсилення на користь існуючих інвесторів та залучення нових».

Данило Білак зазначив, що перший такий офіс UkraineInvest  був відкритий в червні поточного року в Івано-Франківську, він обслуговує 7 областей Західної України. «В наших планах є відкрити у Вінниці  наступний офіс для обслуговування інвесторів в  Центральній Україні. Він охопить 5 областей, представники яких запрошені сьогодні на це засідання»,- повідомив посадовець.

Засідання продовжилось у формі конструктивного діалогу з представниками запрошених областей.