Президент Петро Порошенко звернувся до народних депутатів при підготовці Державного бюджету 2018 року утриматися від чергових пропозицій скасувати або вихолостити єдиний податок.

«В мене прохання – треба дати хоч трохи людям, які називаються середнім класом, попрацювати в режимі кількарічного планування. А то вже стало традицією, що доля малого бізнесу в новому році стає відомою лише за декілька навіть не місяців чи тижнів, а годин до святкового привітання Президента», - сказав Петро Порошенко під час щорічного Послання до Верховної Ради.

«Хочу наголосити, що середній клас – це той, на плечі якого лягло найбільше навантаження за ці три роки. Він платить повні енергетичні тарифи, не маючи права на субсидії. Він за ці три роки позбавлений права, і правильно позбавлений, оптимізації податків. Він відчув скорочення платоспроможного попиту і витримав це. І сьогодні потребує нашої з вами підтримки», - підкреслив Глава держави.

За його словами, саме цей середній клас – від айтішника за комп'ютером до фермера в полі – потребує часу для реабілітації.

Президент наголосив: «Середній клас без субсидій, ще раз наголошую, пережив девальвацію, пережив інфляцію, зростання тарифів, проблеми з кредитами і багато інших проблем. Наголошую – свою ціну він сплатив сам, весь тягар виніс сам – без жодної підтримки чи допомоги з боку держави».

Глава держави також підкреслив, що відновлення і розширення середнього класу – це інтерес не лише людей, які належать до цієї соціальної групи. «Чим потужнішим він є, тим заможнішим є суспільство, тим більше успішних та ініціативних людей. Тим стійкіша демократія, тим сильніша країна. І я просив би всіх нас – і Верховну Раду, і Уряд – це політико-соціальне завдання точно врахувати при плануванні і податкових новацій, і бюджетних новацій, і в законотворчій активності – враховувати як пріоритетне», - підкреслив він.