Кабінет Міністрів України вітає ухвалення Верховною Радою України урядового проекту закону про внесення змін в Податковий кодекс України в частині оподаткування доходів нерезидентів-власників цінних паперів України. Мета документа - прибрати різночитання щодо звільнення від оподаткування доходів іноземних інвесторів, отриманих від операцій з державними та муніципальними облігаціями.

Пояснюючи необхідність ухвалення документа, Прем’єр-міністр України  Володимир Гройсманпідкреслював, що проект закону стане у нагоді в процесі організації виходу України на світовий ринок капіталу та підвищить інвестиційну привабливість державних паперів, які є одним із інструментів залучення коштів в економіку.

«Це питання, яке має державну вагу. Це правильний і, по суті своїй, технічний законопроект, аби ми у вересні змогли зробити запозичення», - сказав Володимир Гройсман. Він також зазначив, що документ дозволить зекономити бюджетні кошти при обслуговуванні держборгу. 

В пояснювальній записці до документа сказано, що ухвалений закон сприятиме обігу державних та муніципальних цінних паперів і одночасно унеможливить зловживання в цій сфері.