На початок нового учбового року навчальні заклади сіл Лука-Мелешківська, Якушинці та Агрономічне Вінницького району отримали нові шкільні автобуси.

Літні кaнікули закінчилися. Особливим цей день стaв для мaлечі, якa нaзaвжди покинулa рідний дитячий сaдочок, щоб сісти за шкільні пaрти.

Свято сьогодні не лише для дітей, aле й для їх бaтьків. Принaймні рaдості нa обличчях дорослих, що віддaють своє чaдо у школу, більше, ніж в розгублених очaх першaчків.

Цьогоріч вперше за парти сіли 60 першокласників в Лука-Мелешківській, 37 – Якушинціях та 54 – Агрономічне.

 Керівники району вручили ключі та техпаспорти від нових шкільних автобусів водіям. Автобуси були закуплені за кошти державного, районного та місцевого бюджетів. Вартість одного автобуса становить – 1,7 млн.грн. На район було закуплено 4 шкільні автобуси, ще один був вручений в смт. Стрижавці.

 «Сьогодні нелегкий час: війна на Сході, непрості реформи, що відбуваються в країні. Але сьогоднішній подарунок – це свідчення того, що країна розвивається.  Ми повинні пам'ятати про тих, хто захищає наші кордони на передовій, пам'ятати, що ми українці. Гордитися своєю країною і ні на мить не сумніватися у тому, що ми переможемо, бо перемога за сильними, за Україною. Пам’ятаймо, що майбутнє починається уже сьогодні. Яким воно буде – залежить від кожного з нас», - наголосив голова Вінницької райдержадміністрації  Михайло Демченко.

Багато гарних слів звучало в цей день для  учнів, вчителів, батьків. Піднесений настрій та творчий запал понесуть вони з собою в країну Знань - навчатимуться жити, творити,  будувати свою  Європейську державу.