Сьогодні, під час робочого візиту до Мурованокуриловецького району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій взяв участь в урочистих заходах з нагоди 10-ї річниці відкриття навчально-виховного комплексу в с. Рівне та вручив ключі від нового шкільного автобуса, який придбано відповідно до урядової програми «Шкільний автобус».

В урочистостях, також, взяли участь голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, Митрополит Могилів-Подільської та Шаргородської єпархії Агапіт та керівництво Мурованокуриловецького району.

 «В першу чергу вітаю всіх з 10-річчям відкриття такого прекрасного навчально-виховного комплексу. Це було не легким випробування. 10 років тому, шкільний поріг переступили лише 4 першокласники, а сьогодні їх вже 24. Хочу звернутись до старшокласників і зауважити, що на сьогодні життя не є простим. У вас попереду зовнішнє незалежне оцінювання і воно диктує нові вимоги до підготовки випускників шкіл. Також підкреслю, що ЗНО є каталізатором проведення реформ в галузі освіти і дуже важливим є те, щоб наші загальноосвітні школи давали якісні і конкурентоспроможні знання нашим випускникам. Для цього вирішується базова проблема: завдячуючи Уряду Володимира Гройсмана, цьогоріч педагогічним працівникам в середньому на 50% підвищили заробітну плату і це ще не кінець.

Я хочу побажати всім бути щасливими, пишайтесь власною країною і рухайтесь вперед. Зі святом!», - привітав всіх присутніх Валерій Коровій.

Слова вітання висловив і голова обласної Ради Анатолій Олійник: «Глибоко переконаний, що сьогоднішні першокласники стануть частиною європейської цивілізованої спільноти, почуватимуть себе вільними і матимуть перспективи для власного розвитку і реалізації. Старшокласникам хочу побажати знайти себе, визначитись із майбутньою професією і працювати тут, в Україні, аби розбудовувати і примножувати багатство і міць нашої держави. Бажаю всім вам удачі на цьому шляху! Також, вітаю з ювілеєм і початком нового навчального року».

Виконуючи доручення Прем’єр-Міністра України на виконання державної програми «Шкільний автобус» Валерій Коровій та Анатолій Олійник урочисто вручили ключі від нового автобуса водію, який возитиме дітей з 4 навколишніх сіл до Рівненського навчально-виховного комплексу. Загалом, у Вінницькій області заплановано передати 32 шкільних автобуси.

Після вручення, Митрополит Могилів-Подільської та Шаргородської єпархії Агапіт освятив новий автобус та благословив присутніх дітей і вчителів на успішний навчальний рік.