Україна за всю історію незалежності ще ніколи не була настільки близько до ухвалення правильних системних рішень, які дозволять змінити стан справ у державі і зробити їх незворотними. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів  напередодні початку пленарних засідань Верховної Ради.

«Нам потрібно вирішити ряд проблем в державі. Люди не повинні чекати рішень. Ми дуже близько підійшли до реформи освіти, до нової пенсійної системи та системи охорони здоров’я, - сказав Глава Уряду. - Ми також говоримо про закони для бізнесу... Нам потрібно створювати, а не руйнувати. І 50 законопроектів (розроблені Урядом) зроблять зміни незворотними».

Говорячи про реформу освіти, Глава Уряду підкреслив, що йдеться про нові принципи навчання – від дитячого садка до вищої школи.  При цьому окрема увага – підтримці престижу праці вчителя шляхом підвищення зарплат. «Реальна зарплата вчителя зросла. Наступного року – чергове підвищення зарплат. Ми також говоримо про модернізацію шкіл і передбачаємо 1 млрд на переоснащення 1-4 класів», - сказав Володимир Гройсман.

Так само, за його словами, справедливість лежить в основі пенсійної реформи, ухвалення якої передбачає підвищення пенсій для 9 млн пенсіонерів вже в жовтні.  

«А що буде якщо не проголосують? Якщо не проголосують, приміром, за реформу охорони здоров’я, буде те, що ми вже маємо, - сказав Глава Уряду. - Давайте об’єднаємося. Я беру на себе відповідальність. Приймаємо рішення... Відсутність рішень та відповідальності - це злочин... Вистачить лаятися один з одним. Долаялися за 25 років, і що?... Ми вже налагодили роботу в багатьох сферах. Нам принципово – вірити в успіх України. Зміни треба розпочати зараз, і не відкладати їх на потім».