Про стан виконання бюджету, сьогодні, 4 вересня, на щопонеділковій апаратній нараді голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з керівниками Департаментів та служб області присутніх проінформувала заступник директора – начальник управління фінансів виробничої сфери та супроводження субвенцій Департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Зубань: «Так, станом на 1 вересня, до зведеного бюджету області надійшло майже 4 млрд. грн., або 69,2% до затверджених місцевими радами планових на рік. План на 8 місяців виконано по всіх 55 бюджетних адміністративно-територіальних одиницях. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 39%. Стосовно виконання обласного бюджету показник плану на 8 місяців становить 103,3%, зокрема річний план виконано на 65,6%. В цілому, за підсумками 9 місяців планується вийти на показник виконання в розмірі 105%».

В свою чергу, Валерій Коровій наголосив на необхідності посилення роботи з органами влади в районах та Міністерством фінансів України для вирішення проблемних питань в цілому по області.

«Ми маємо зробити все необхідне, аби досягти показника в розмірі 105% відповідно до плану на 9 місяців. Загалом, є певний рівень дефіциту по окремим статтям і є питання по виплаті заробітної плати. Але, поряд з тим, очікується надходження стабілізаційної дотації, субвенції на освіту та субвенції на галузь охорони здоров’я області. Даний комплекс заходів дозволить успішно закрити 2017 рік по виплаті заробітної плати і захищених статей видатків по обласним закладам» - наголосив очільник ОДА.