Про це, а також про стан роботи в агропромисловій галузі області, сьогодні, на апаратній нараді голови обласної державної адміністрації проінформував директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук.

«Хочу зазначити, що активно ведеться збір пізніх сільськогосподарських культур, загалом гречки та сої.  Зокрема, площі посіву гречки відповідають показникам минулого року, але цьогорічна врожайність збільшилась в середньому на 2 центнери з гектару. Прогнозовано планують зібрати порядку 21 тис. тон. В свою чергу, для повноцінного забезпечення Вінницької області гречкою,  достатньо 6,5 тис. тон», - зазначив Микола Ткачук.

Також, на Вінниччині розпочато процес збирання цукрових буряків та цукроваріння. На сьогодні роботу розпочали 4 цукрових заводи області. Загалом, працюватимуть 7  цукрових заводів. З огляду на це, квоту «А», орієнтовно на 341 тис. тон, планують виконати і перевиконати.

Стосовно підготовки площ під посіви озимих культур Микола Ткачук зауважив: «Погодні умови дають змогу покращити умови з підготовки площ до посіву озимих культур. Таким чином, таких площ підготовлено 80% від передбаченого. Окрім того, на 87% посіяно озимого ріпаку».

Важливим питанням, на якому наголосив посадовець, є питання інвестицій. І частка галузі АПК, серед всіх інвестицій області, становить 45%. В цілому, за І півріччя поточного року в галузь АПК інвестовано 1,8 млрд. грн., що на 59% перевищує минулорічні показники.

Позитивною є динаміка відносно розрахунків за оренду пайових земель у населення. Так, на сьогодні, розрахунок здійснено більш як на 46%, або 712 млн. грн., з яких 455 млн. грн. виплачено в грошовому еквіваленті.