Єднання українців всього світу сприятиме відродженню України та популяризації можливостей нашої держави за кордоном. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівництвом Світового Конґресу Українців. Цього року Конґрес святкує 50-ту річницю від часу заснування.  

«У 50-ту річницю ви входите у добрій формі, енергії і з масою планів, які, переконаний, ми будемо спільно реалізовувати. Ми відчуваємо вашу всеосяжну підтримку по усьому світу, і на моє глибоке переконання, Світовий Конґрес Українців набирає більше і більше ваги. Наше спільне завдання – відродити і розкрити усі здібності нашої країни», – сказав Володимир Гройсман.  

Він звернув увагу, що Уряд України спільно з Парламентом та Президентом багато працює над тим, аби примножити потенціал держави. Так, у Верховній Раді знаходяться пакети законопроектів по ключовим реформам – освіті, медицині, пенсійній системі, які будуть розглянуті вже на початку нової сесії. Порядок денний – насичений.

Не менш активно ведеться робота з міжнародними фінансовими організаціями, з структурами Євросоюзу та НАТО, а також українством за кордоном. «Маємо бути якомога ближчими одне до одного. Спільно знайомити весь світ з прекрасною Україною», - сказав Прем’єр-міністр.

Зі свого боку представники Світового Конґресу Українців  запевнили у підтримці реформ та всебічному сприянні протидії агресії, яку нині переживає Україна.