Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонну розмову з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шевчовичем. Сторони обговорили питання формування Фонду енергоефективності України та окремі аспекти фінансової підтримки українських реформ.

Глава Уряду нагадав, що у червні поточного року Верховна Рада України ухвалила три  законопроекти, які торкаються сфери обліку енергоресурсів, запровадження механізмів та технологій економії та ефективного використання енергії, а також безпосередньо стосуються функціонування Фонду енергоефективності. Вже у вересні, як очікується, буде затверджено Статут Фонду і положення про його Наглядову раду. Члени Наглядової ради будуть обрані на окремому конкурсі, до якого за пропозицією Володимира Гройсмана залучатимуть представників ЄС та міжнародних фінансових організацій. 

«Ми також вдячні за попереднє рішення Єврокомісії виділити 50 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності і розраховуємо на завершення всіх переговорних формальностей вже до кінця року. Зі свого боку можу запевнити, що Уряд продовжить реформи в сфері енергоефективності, аби наступного року ми змогли отримати додаткову фінансову допомогу ЄС в обсязі ще 50 млн євро», - сказав Володимир Гройсман.

Він також висловив подяку іншим учасникам проекту фінансування Фонду, а саме Уряду Німеччини, Міжнародній фінансовій корпорації (IFC) та Світовому банку.