Урочисте свято – посвята в студенти ДонНУ імені Василя Стуса відбулось сьогодні, 31 серпня, на площі Василя Стуса, чиє ім’я носить університет.

 Біля пам’ятника славетному випускнику Донецького університету зібрались викладачі та студенти вишу, батьки, духовенство.

В урочистостях також взяв участь заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Вітаючи  першокурсників та педагогічний колектив Донецького національного університету, посадовець підкреслив: «Ви стали студентами одного із найвідоміших,  провідних  вишів нашої країни, який входить до рейтингу кращих університетів світу, тож тут ви зможете реалізувати себе сповна: отримати міцні знання і стати корисними своїй родині і своїй країні. Ваші успіхи та здобуті знання є запорукою успішного розвитку нашої України».

Ігор Івасюк закликав викладачів університету передавати своїм студентам той дух патріотизму, який вони продемонстрували усьому світу.

Ректор Донецького національного університету  імені Василя Стуса, доктор юридичних наук, професор Роман Гринюк  у вітальному слові зазначив:

«Цей традиційний для нашого університету захід покликаний символічно поєднати покоління студентів, передати першокурсникам ключ до світу знань.

Сьогодні університет, який входить до першої десятки провідних класичних вишів України,освячений духом творчості сина України Василя Стуса, відкриває вам двері у світ наукових знань, академічної освіти та неповторного студентського життя».

Роман Гринюк повідомив, що цьогоріч вибороли право навчатись у Донецькому національному університеті майже 2 тисячі студентів: понад 1300 вступників - студенти бакалаврату, майже 700 – майбутні магістри.

725 першокурсників отримали право навчатися за державним замовленням.

Першокурсники представляють географічно майже всю Україну, але найбільше -  Вінницьку, Донецьку і Хмельницьку області.

Наймолодший першокурсник ДонНУ мені Василя Стуса  - 16-річний студент юридичного факультету, а найстарший – вступив до магістратури зі спеціальності «Метрологія» у 58 років.

Колектив університету пишається тим, що представники різних поколінь довіряють і обирають саме його.

«Вважаємо за честь прийняти до лав нашого університету 16 учасників бойових дій на Сході України,- сучасних героїв неоголошеної війни з російсько-терористичними військами. Цього року до нас вступили  майже 70 студентів з окупованих територій. Усі вони як меседж світові: «Донецьк – це Україна!»,- підсумував Роман Гринюк.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон  звернувся із настановчими словами  до першокурсників та побажав їм Божих благословень, а університету –  успіхів і процвітання.

Від імені учасників урочистостей було покладено квіти до пам’ятника Василю Стусу.