30 серпня в місті Шаргород відбулось районне свято з нагоди вшанування хліборобів Шаргородщини «Золоті зерна» - Обжинки.

В урочистих заходах взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, директор  Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації  Микола Ткачук, керівництво району, начальники управлінь агропромислового розвитку районів Вінниччини, керівники сільськогосподарських підприємств Шаргородського району,  представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, голови районних організацій політичних партій та громадських об’єднань, представники ЗМІ та громадськість району.       

З нагоди свята, на центральній площі, біля районного Будинку культури, гостей вітали представники найкращих сільськогосподарських підприємств району, які в цьому році досягли вагомих результатів у зборі ранніх зернових культур. Зокрема, директор ПП «Золотий колос» - М. Івасько та директор СТОВ «Хлібороб» - Т. Кокиза, а також представники територіальних громад району та громадськість міста.

Приводом для урочистостей стало завершення в районі збору зернових та зернобобових культур врожаю 2017 року.

У своєму святковому зверненні до аграріїв Шаргородщини, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив: «Хочу наголосити, що ми живемо в час багатьох викликів та роздумів. Одночасно -  це час великих можливостей та перспектив. Говорячи  про аграрний бізнес, ми впевнені, що  праця аграріїв  є економічним потенціалом нашого подільського регіону. Надзвичайно  приємно, що обласне свято обжинок ми розпочинаємо саме з Шаргородського району, який є лідером по  врожайності зернових в області» - відмітив Валерій Коровій. «Свято обжинок -  це свято, яке ми пам’ятаємо ще з нашого дитинства, адже це наші звичаї та традиції» – завершив свій виступ очільник ОДА.

Підводячи підсумки жнивної кампанії 2017 року  начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації І.Дрибущак, у своєму виступі  зазначив: «Сільськогосподарськими підприємствами району завершено збирання ранніх зернових та зернобобових  культур на площі 20184 га  та  намолочено 106,9 тис. тонн збіжжя,  при врожайності 53,0 ц/га. Що є найкращим показником в області».

Вітаючи поважних гостей Вінниччини та трудівників поля Шаргородщини, очільниця району Катерина Кедик висловила щирі слова вдячності за щоденну нелегку працю аграріїв та зазначила: «Бажаю всім присутнім аграріям Вінниччини аби завжди на Поділлі не переводились добрі господарі, які розбудовували б село, прославляли б землю працею та гарною піснею».

З нагоди свята очільник області  Валерій Коровій нагородив Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної ради найкращих трудівників району за значний особистий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва, вагомі трудові досягнення та з нагоди відзначення свята – обжинок на Шаргородщині.

На завершення, представники наймолодшого покоління шаргородців,  в знак поваги та з нагоди  проведення започаткованого обласного свята - обжинки на Шаргородщині, вручили керівнику області  картину, виготовлену руками юних майстрів  району  з насіння різних сільськогосподарських культур, врожаю 2017 року – «Україна – єдина країна».

Свято продовжилось церемонією нагородження 16-ти  кращих трударів району Почесною грамотою райдержадміністрації та районної ради.

Також, хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам'ять всіх захисників Вітчизни, які в різні часи загинули, захищаючи цілісність, суверенність та незалежність України.

По завершенню урочистої частини свята відбувся святковий тематичний концерт, який підготували працівники районного Будинку культури та представники народних аматорських колективів  району.