У рамках відзначення Дня незалежності у Вінниці, на запрошення керівників області до регіону прибула делегація Лодзинського воєводства  Республіки Польща.

Сьогодні в  конференц-залі ОДА відбулася офіційна зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника, їх заступників а також директорів окремих департаментів ОДА з польськими партнерами на чолі із членом правління Лодзинського воєводства Йолантою Земба-Гзік. До складу офіційної польської делегації також увійшли: заступник голови Сейміку Лодзинського воєводства Дорота Рил,– директор Канцелярії Маршалка Марчін Млинарчик, фахівець відділу міжнародного співробітництва Маршалківської управи Лодзинського воєводства Міхал Петранек, депутати Сейміку.

«Ми нині живемо в історичний час, переломний для України. Роки нашої незалежності  розділяємо на «до» і «після» 2014 року», - зазначив, вітаючи гостей , голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.- Маючи багато складних викликів, все ж рухаємося вперед і дуже цінуємо допомогу і розуміння наших закордонних партнерів».

Керівник ОДА охарактеризував  ті зміни, які відбулись у регіоні та в Україні загалом за останні роки, зокрема -  перші успіхи децентралізації, медичної та адміністративної реформи, формування системи безпеки та реформування поліції, позитивні напрацювання в економіці краю.

«Минулий рік став для Вінниччини найбільш економічно вдалим за усі роки незалежності,- підкреслив голова ОДА,- Наша область є аграрною. Тож поєднавши інвестиційні можливості та зусилля Уряду на чолі з Володимиром Гройсманом по ліквідації картельних змов, нам вдалося створити сприятливі умови для успішного розвитку аграрного бізнесу. Ратифікація  угоди з Євросоюзом та введення в дію безвізового режиму дали поштовх для розвитку малого і середнього бізнесу».

 Валерій Коровій висловив подяку членам делегації за візит у рамках  святкування  26-ї річниці незалежності України та запевнив, що керівництво області і надалі докладатиме зусиль задля розвитку і поглиблення  відносин із Лодзинським воєводством.

У відповідь голова польської делегації, член правління Лодзинського воєводства Йоланта Земба-Гзік висловила щиру подяку за запрошення та зауважила:  «Ми у Польщі багато років слідкуємо за тими подіями,що відбуваються в Україні. Будемо раді взяти участь у святкуванні річниці вашої незалежності,але ми тут ще й для того щоб порадитись щодо відзначення нашого маленького ювілею – 10-ту річницю співробітництва із Лодзинським воєводством. Тож у свою чергу хочу запросити Вінницьку делегацію до Польщі».

 Сторони домовились вивчити питання та скласти план-календар святкування 10-річчя співробітництва Вінниччини та Лодзинського воєводства задля подальшого розвитку і зміцнення дружніх відносин.