Україна має широкий спектр сфер та проектів для залучення інвестицій, розвитку виробництва, створення нових робочих місць та наповнення ринку якісною продукцію, і головна передумова для реалізації потенціалу – розвиток економіки та побудова максимально сприятливого ділового клімату. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з представниками ділових кіл Херсонщини. Глава Уряду відвідав регіон з робочою поїздкою сьогодні, 16 серпня.

«Важливо, щоб інвестиції здійснювалися, і в тому числі - внутрішні. Адже за інвестиціями йдуть технології, робочі місця і саме головне – забезпечення якісною продукцією громадян. Тож наш ключовий пріоритет - розвиток економіки», - сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав цифри Державної служби статистики, згідно з якими ріст ВВП в другому кварталі року становив 2,4%, що є хорошим показником, але недостатнім для досягнення цілі перебудови України в сильну й заможну європейську державу. Посилення позитивних тенденцій, запевнив Глава Уряду, досягатиметься шляхом ухвалення зважених та обрахованих регуляторних  рішень, а також завдяки залученню інструментів, якими оперують Офіс залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest та  Національний комітет з промислового розвитку, що реалізують програми підтримки національного виробника.

Важливим в цьому аспекті, акцентував увагу Володимир Гройсман, буде й активне залучення місцевої влади в економічні процеси. Завдяки зміцненню місцевих бюджетів та подальшій децентралізації питання розвитку економіки регіонів можуть і мають вирішуватися швидше й ефективніше. Окремо, зауважив Глава Уряду, місцева влада має проаналізувати найбільш перспективні проекти і галузі свого регіону і виокремити проблеми, вирішення яких потребуватиме урядового втручання. Йдеться, передусім, про захист ділових інтересів чесного бізнесу. "Я за цільову підтримку. Ті напрямки, які перспективні для України, маємо розвивати, - сказав Володимир Гройсман. - Треба відходити  від залежностей, тож на часі - підтримка реального фермерства, логістичних можливостей, галузей переробки, стимулювання експорту. Проблем є безліч, але те, що почали займатися реальними речами, очевидно. Нам потрібен час".