16 серпня, на особисте запрошення Маршалка Лодзинського воєводства пана Гжегожа Шрайбера,  до регіону прибула група  з 50 дітей з Вінницької області. Більшість дітей - з родин ветеранів АТО/ООС та військових, які в даний час захищають Україну. Відбір учасників було здійснено спільно з громадською організацією «Ветеранський простір».

Перебування дітей за кордоном, зокрема, проживання в центрі олімпійської підготовки в Спалі та харчування  взяла на себе польська сторона. В найближчі два тижні на дітей чекають захопливі екскурсії, пізнавальні зустрічі, майстер-класи, спортивні розваги, флешмоби, квести і вдосконалення знань з польської та англійської мов. Все це в комплексі надасть можливість досягнути головної мети цієї поїздки – психологічного розвантаження дітей.

«У непростий для країни час, дякуючи нашим європейським партнерам, а особливо Маршалку пану Гжегожу Шрайберу,  нам вдалося організувати дітям відпочинок у комфортних умовах, де не лунають повітряні тривоги та немає війни. Щиро вдячні нашим партнерам! Разом до перемоги!», - зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Водночас, продовжуючи свою підтримку у важкий воєнний час, партнерський регіон передав Вінниччині п’яту партію гуманітарної допомоги: засоби гігієни, шкільне приладдя, підгузки, одяг, взуття, спальні мішки, каремати. Отримана допомога буде передана до громад, в яких проживають вимушені переселенці.