Прикордонна служба України має забезпечити надійність державного кордону, ефективну боротьбу з контрабандою та якісний сервіс для громадян, і Уряд, зі свого боку, налаштований забезпечити максимальну підтримку в досягненні цих цілей. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із новопризначеним Головою Державної прикордонної служби України Петром Цигикалом та колишнім керівником відомства, нині радником Президента України Віктором Назаренком.


«Для Уряду є абсолютним пріоритетом надійність державного кордону, ефективна боротьба з контрабандою – адже нам треба виробляти нашу конкурентну продукцію, і без ефективного контролю на кордоні це неможливо, а також сервіс. Важливо, щоб наші громадяни, особливо після запровадження безвізового режиму з ЄС, нормально перетинали державний кордон», - сказав Глава Уряду.


Він нагадав, що розпочатий проект «Нове обличчя кордону», який передбачає реформу підрозділів Прикордонної служби та набір нових працівників, сприятиме підвищенню якості надання послуг на кордоні. «Дуже хотів би, щоби програма «Нове обличчя кордону» і далі розвивалася, а люди – як гості країни, так і громадяни України – відчували повагу і нормальне ставлення з боку Прикордонної служби», - сказав Володимир Гройсман.


При цьому він звернув увагу, що Уряд підтримуватиме позитивні зміни в роботі прикордонників – шляхом технічного переоснащення пунктів перетину кордону, збільшення бюджетного фінансування Служби, а також за рахунок реалізації суміжних проектів, зокрема будівництва автошляхів та об’єктів інфраструктури на кордонах.