Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) за експертної підтримки Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» розпочинає серію молодіжних літніх шкіл «Разом до успіху».

 21 червня, відбулось урочисте відкриття школи, що діятиме протягом 21–25 червня на базі готельного комплексу «Гостевія».

Основна аудиторія – молодь від 18 до 25 років як з територіальних громад Вінниччини, так і з числа переселенців.

«Незважаючи на ті виклики, які сьогодні стоять перед нашою країною, ми маємо змогу зустрітись і попрацювати над власним розвитком. Виклики, насправді, породжують ініціативність, ідейність, активність. Саме ці риси найбільш притаманні молоді. Молоді люди мають всі необхідні ресурси, щоб проявити себе. Вони дивляться у майбутнє. Їм розбудовувати українську державність. У цьому контексті важлива безпека молоді. Ви повинні розуміти, як забезпечити свою безпеку, захистити себе мігруючи в межах країни та подорожуючи за кордоном», – зазначила Перший заступник Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна.

Програма школи насичена і різноманітна. Вона включає тематичні модулі з безпечної міграції, протидії торгівлі людьми, культурного розмаїття та толерантності, громадянської відповідальності, вдосконалення лідерських і комунікативних навичок у молодих людей.

«МОМ пишається тим, що змогла створити таку можливість для розвитку української молоді. Переконана, що літня школа дозволить молодим людям відкрити для себе щось нове, корисне та знайти нових друзів. Я знаю, що зараз складний час, тому дуже сподіваюсь, що цих 4 дні літнього таборування вам допоможуть повірити в себе та свої власні сили, навчитись приймати виважені рішення. При цьому ми хочемо, щоб ви були здоровими і завжди залишались у безпеці», – відзначила старша координаторка МОМ із питань захисту Чисі Мюллер.

За словами керівниці ВОПО «Джерело надії» Алли Студілко, такий літній табір – це чудова нагода для молоді стати компетентнішою. Здобути нові знання і навички зі здійснення безпечної міграції та протидії торгівлі людьми, а також стати більш толерантнішою, відповідальнішою і комунікабельнішою.

Організатори сподіваються, що серія молодіжних літніх шкіл «Разом до успіху» дозволить молодим людям – учасникам навчання знайти в перспективі партнерів серед громадських організацій та реалізовувати власні проєкти.