Усі реформи Україна зробить так оперативно, що ЄС буде здивований від швидкості. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю провідній франкомовній газеті La Libre. Адже, за його словами, ці реформи потрібні насамперед Україні.

«Ми розуміємо, що нам треба буде реалізувати деякі дуже важливі для України реформи: антикорупційну, судову. Але сьогодні на це є воля й запит, і на це є розуміння, що це не для Європи потрібно, це треба для нас. Тому що без оцих змін нічого не буде. Для нас основне зараз питання перемоги. Після перемоги ви отримаєте фантастичну синергію України з ЄС», — наголосив Руслан Стефанчук.

На переконання Руслана Стефанчука, під час війни рівень корупції в Україні знизився, а боротьба з її викоріненням — є першочерговою задачею під час миру.

«Мені здається, що оцей спротив корупції, він уже природно визрів в Україні. І ви знаєте, що в Президента, у керівництва держави абсолютно нульова толерантність до корупції. Але наша задача — викорінити це на середньому й нижньому рівні, і ми цим будемо займатися», — розповів про плани Спікер Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук додав, що після перемоги України у війни розпочнеться боротьба з внутрішніми ворогами — проросійськими партіями, релігійними організаціями, які підтримують рф та низкою інших. До того ж Голова Верховної Ради України вважає, що ЄС теж бачить, що є необхідність деяких реформ і всередині Європейського Союзу.

«Тому що не повинен один член ЄС блокувати можливість змін для всієї європейської спільноти. Це нечесно, це законсервовує модель ЄС… Коли Україна буде членом, вона буде пропонувати Європейському Союзу свою модель, своє бачення, у тому числі — і для можливого вдосконалення ЄС. Україна — це «нова кров» ЄС», — наголосив Руслан Стефанчук.