Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству охорони здоров'я, Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству внутрішніх справ України проаналізувати дані щодо закупівель медичних препаратів закладами охорони здоров’я у країні за завищеними цінами. Про це Глава Уряду заявив під час засідання Кабінету Міністрів України у середу.


«Я звертаюся до Міністерства охорони здоров'я спільно з Мінекономрозвитку, МВС - проаналізуйте, будь ласка, і дайте по руках тим, хто краде у людей, які потребують захисту і підтримки - у хворих людей», - наголосив Глава Уряду.


Він навів дані дослідження Міністерства економічного розвитку і торгівлі, згідно з яким різні медичні установи купують препарати, а саме - парацетамол, омнопон, аспірин та адреналін - за ціною до 90% перевищує середньозважену по крані. «І це лише по 4 препаратах…Такі дії потребують уваги правоохоронних органів», - зазначив Прем'єр-міністр.


Він додав, що аналіз закупівель буде продовжуватися, а дані - із зазначенням прізвищ і навіть номерів телефонів – оприлюднюватися, аби «пацієнти телефонували і казали крадієві «добрі слова».


«Це злочин проти українських громадян - красти у тих, хто хворіє. Так роблять лише мародери», - сказав Володимир Гройсман.
Він також нагадав, що цього року Уряд закупив більше 10 тис. стентів для проведення серцево-судинних процедур на 50% дешевше, порівняно з минулими періодами.