До акції під гаслом  «Хай сонцю і квітам всміхаються діти», яка сьогодні проходила символічно на площі Миру у Жмеринці, долучились народний депутат України Ірина Борзова та Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов та його Перший заступник  Наталя Заболотна.

Дитяче свято, яке проводиться під час повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, покликане зайвий раз нагадати, що кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. 

«Сьогодні – це не лише захід для самих дітей, а й нагадування нам і усьому світу про необхідність захисту прав дітей для того, щоб усі діти росли щасливими і в мирі»!- підкреслила Ірина Борзова.

В Україні святкування Міжнародного Дня захисту дітей започатковано у 1998 році. Традиційно в цей день кожна дитина має можливість демонструвати свої творчі здібності і таланти. От тільки у червні 2022 року дитяче свято несе відбиток глибокого смутку… Понад  682 дитини постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційними  даними - 240 дітей загинули та понад 436 поранені за три місяці цієї безжальної війни.

Отже, свято, яке організували Вінницька обласна військова адміністрація спільно з міською радою Жмеринки на площі Миру, проходило «зі сльозами на очах». Хвилиною мовчання вшанували  учасники акції пам’ять дітей, які загинули через терор, розв’язаний окупантами. Мовчки у скорботі згадали тих, хто міг би сьогодні радіти та всміхатися сонцю і квітам. Учасники зібрання також вшанували пам’ять мужніх борців за волю України, які загинули у цій війні.

Десятки жовто-блакитних  повітряних кульок  злетіли у небо як  маленькі символи втраченого дитинства… а усе концертне  дійство носило яскравий патріотичний характер.

Особливий колорит свята створили номери у виконанні військовослужбовців Збройних Сил Повітряних Сил України та курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил iмені Івана Кожедуба.  Жодного байдужого обличчя не залишилось серед присутніх, коли десятеро діток вручили  військовослужбовцям сердечка і довірливо обійняли воїнів маленькими рученятами.

Завершилась патріотична акція інтерактивним розважальним шоу «Дитинства світ» від Вінницького обласного академічного театру ляльок.

Поки дітей старанно розважали вінницькі лялькарі, народний депутат України Ірина Борзова та Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов передали гуманітарний вантаж з обласного штабу для Жмеринської громади. 

«Ми привезли понад 7 палет –  це 378 продуктових наборів з Великобританії для внутрішньо переміщених осіб, що проживають у Жмеринській громаді. А для маленьких переселенців передамо особливий вантаж - 4 ящики дитячих іграшок та 6 ящиків шоколаду і солодощів»,- зазначив Сергій Борзов.

Немає кайданів, які зможуть скувати вільний дух українського народу. Немає окупанта, який зможе прижитися на нашій землі. Немає загарбника, який зможе панувати над Україною.

Всі разом, підтримуючи один одного, ми поборемо зло і прийдемо до нашої Перемоги! Слава  Україні!