Сьогодні, 28 травня, з обласного гуманітарного штабу доставлено вантажі необхідних для ВПО речей до Немирівської та Брацлавської територіальних громад.

Вантаж, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, доставила його перший заступник Наталя Заболотна разом із заступником Начальника ОВА Андрієм Кавунцем.  

У Немирівській громаді офіційно зареєстровано 3004 ВПО.

Окрім допомоги з обласного гуманітарного штабу, раніше громада отримала підтримку від міжнародних фондів, які співпрацюють з обласною військовою адміністрацією. Йдеться про кухонні набори, рушники, волонтерські продуктові набори тощо.

Сьогодні від штабу ОВА для вимушених переселенців Немирівської громади доставили 13,2 палет із засобами гігієни, дитячим харчуванням та памперсами, взуттям, продуктовими наборами.

Спілкуючись із вимушеними переселенцями, Наталя Заболотна передала вітання від Начальника ОВА Сергія Борзова, зазначивши: «Бажаю усім нам якнайшвидшої перемоги. Ми й надалі будемо підтримувати вас. Якщо потрібна кваліфікована допомога, то ви також можете звертатися за номерами гарячих ліній обласних служб: у галузі медицини, соцзахисту, працевлаштування. Листівки з номерами упаковані до продуктових наборів, які ви отримаєте. Також можна звертатися до працівників соцзахисту в громадах, які за потреби зв’яжуться із нами для подальшого пошуку рішення».

У свою чергу, Андрій Кавунець додав, що лікарі первинної ланки можуть звертатися до обласного медичного складу для забезпечення закладів первинки необхідними ліками, відповідно до потреби.

Гуманітарну допомогу від обласного штабу сьогодні також отримала Брацлавська громада – сюди доставлено майже 7 палет. Вантаж включає продуктові набори, засоби гігієни, макарони, борошно, консерви та ковдри для вимушених переселенців, які приїхали з Київської, Одеської, Донецької та інших областей.

За словами Брацлавського селищного голови Миколи Кобринчука, в громаді проживає 560 ВПО, 198 з них – діти.

Вимушені переселенці зазначають, що в громаді дружньо ставляться до них, допомагають.

Кожен намагається зробити щось корисне. Зокрема, нещодавно учасники футбольного клубу "Брацлав" відвідали  міжнародні змагання. Повертаючись з-за кордону, вони також привезли гуманітарну допомогу для громади.

Українці вірять в ЗСУ та допомагають всіма силами своїм співвітчизникам із тимчасово окупованих регіонів. Перемога обов’язково прийде!