В Алмати, столиці Казахстану, проходить чемпіонат світу з жиму та класичного жиму лежачи серед юнаків та дівчат, юніорів і юніорок, чоловіків, жінок та ветеранів.

"Традиційно уже у цих змаганнях бере участь наш земляк - заслужений майстер спорту України Іван Чупринко. І знову підтвердив свій титулований статус - став чемпіоном Світу 2022 року з жиму лежачи!" - зауважив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Результат вінницького спортсмена у ваговій категорії 74 кг - 292,5 кілограмів. До речі, Іван Чупринко намагався підкорити новий рекорд світу. Встановив штангу вагою 300,5 кг, на жаль, спроба не вдалась. А ще у 2015 році на чемпіонат світу пауерліфтингу (жим лежачи) у ваговій категорії до 66 кг вінницький спортсмен встановив світовий рекорд - 239,5 кг…

"Тепер це факт в історії кар’єри Івана Чупринки. Історії про силу. Силу волі і силу м’язів. Штангою Іван Чупринко вижав не тільки рекорд світу, а й свою нову долю… З двох років у дитячому будинку, у четвертому класі утік на два роки… Але не втік не чемпіонської слави! Так тримати, Іване! Нових рекордів попереду!" - зазначив Сергій Борзов.