Під час урочистих заходів з нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил України на військовому аеродромі в Гавришівці Президент України Петро Порошенко повідомив про прийняті нещодавно зміни до Державного бюджету, якими значно підвищено фінансування ЗСУ.

«Це дає можливість нам сконцентрувати на ключових напрямках наші зусилля, спрямувати ресурси і резерви. Я доручив, і Міністр оборони мене проінформував, що підписаний наказ, відповідно до якого буде збільшено грошове утримання військовослужбовців певних спеціальностей, яких конче потребує сьогодні українська армія: льотчики, десантники, спецназівці, танкісти, в першу чергу механіки-водії, та інші напрямки, де на сьогодні нам потрібна не лише чисельність, а фахова підготовка і збільшення мотивації, не лише моральної, для того, щоби якісно виконувати обов’язки, покладені державою», - наголосив Петро Порошенко.

Крім того, повідомив він, прийнято рішення ще збільшити рівень грошового утримання військовослужбовців, які виконують військовий обов’язок у зоні АТО. За дорученням Глави держави, на першій лінії утримання буде піднято до 10 тисяч гривень на місяць, на другій – до 4,5 тисяч гривень.

«Це є виконання наших зобов’язань щодо пріоритетності фінансування Збройних Сил України і забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави», - підкреслив Президент.