Ми хочемо об’єднатися задля того, щоби отримати рішення Європейської Ради 24-25 червня щодо членства України в Європейському Союзі. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі  із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен. 

«Кожний на своєму фронті — хтось на парламентському, хтось на урядовому», — додав Руслан Стефанчук і наголосив, що Україна розраховує на допомогу Німеччини в цьому питанні. 

Спікер Парламенту також зауважив, що повернення Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анки Фельдгузен до роботи у Києві є значним символізмом та актом підтримки всіх українців. 

Руслан Стефанчук також подякував Президентці Бундестагу Бербель Бас за запрошення взяти участь у вересні у Саміті голів парламентів країн «Великої сімки» (G7). Голова Верховної Ради висловив сподівання на подальшу євроінтеграційну, військову та фінансову підтримку.

«Ми не маємо складати екзамен на відповідність європейським цінностям — ми це демонструємо на практиці», — наголосив Руслан Стефанчук і додав, що для України дуже важливим політичним кроком є отримання перспективи членства в ЄС. 

«Це важливо для кожного українця, кожного воїна, який на передовій боронить мир у всій Європі», — зауважив Голова Парламенту. 

Зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен зауважила, що також для Німеччини дуже важливим є питання реформ усередині Європейського Союзу. 

Вона зазначила, що Німеччина надала Україні вже значну фінансову допомогу та не буде зупинятися, особливо у плані фінансової підтримки у межах «Великої Сімки».