Шановні правоохоронці!

Цьогоріч ми вдруге відзначаємо День Національної поліції України. За останні два роки в Україні побудовано нову правоохоронну систему, в основі якої покладено закон та правопорядок. Розпочатий нами процес перетворень ще триває, проте впевнений – він незворотний.

Працювати поліцейським – це більше, ніж робота, це – покликання. Служити людям, бути готовим запобігти злочину, допомогти у скруті, попередити біду, іноді ризикуючи власним життям, здатен далеко не кожен. Пишаюся, що сьогодні ми маємо сотні тисяч людей, які готові служити і захищати.

У цей святковий день окремо хочу висловити слова вдячності тим, хто взяв на себе надвідповідальнумісію і заклав фундамент реформування національної поліції – Міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову та керівникові Національної поліції Сергію Князєву. Ваші зусилля у забезпеченні порядку та безпеки на вулицях, спокою у домівках українських громадян були недаремними. Адже за останній рік рівень правопорушень в Україні суттєво знизився.

Цього року за ініціативою Уряду були збільшені зарплати для працівників карного розшуку. Ми виділяємо кошти на матеріально-технічне переоснащення поліції. І я впевнений, що це лише початок. Чесний поліцейський повинен мати достойну платню.

Дякую кожному, хто носить поліцейський жетон, хто щодня, заступаючи на службу, готовий пожертвувати власним здоров’ям і навіть життям, щоб зупинити руку злочинця. Зичу здоров’я і наснаги Вам, удачі і натхнення у щоденній праці, щастя та добра. Ваш успіх – успіх нашої країни. Із святом!

З повагою

 

Прем’єр-міністр України                                    Володимир ГРОЙСМАН