30 квітня з обласного гуманітарного штабу доставлено вантаж у Ямпільську територіальну громаду, яка прихистила більш як 4 тисячі ВПО. Допомога сформована із необхідних для переселених громадян речей – це продукти харчування, засоби гігієни, памперси, постільна білизна, ковдри та одяг. Всього – 7,5 палет.

 «До вантажу, який ми підготували відповідно до онлайн запиту Ямпільської ТГ, входять продуктові набори, сформовані обласним гуманітарним штабом, завдяки міжнародним фондам та державній допомозі, яку Вінниччина  отримала з гуманітарних вагонів «Укрзалізниці». Такий набір продуктів розрахований на одну людину  і включає 10-11 кг найнеобхідніших продуктів харчування. Також привезли засоби гігієни, постільну білизну, ковдри, жіночий та дитячий одяг, 13 матраців та 2 дитячі коляски для найменшеньких»,- коментує очільник ОВА.

Вже традиційно, для дітей доставили набори від ЮНІСЕФ, що складаються із канцелярського приладдя та спортивного інвентаря - це футбольні м'ячі, скакалки, тенісні сітки тощо.

У Ямпільському  волонтерському штабі кипить робота. 4083 переселенці сьогодні проживають у населених пунктах Ямпільської громади, з них 1571 – діти різного віку. Це зареєстровані ВПО, які вже отримали довідку. Фактично ж, Ямпільська громада прихистила значно більше біженців.Багато тих, хто втратив абсолютно все своє майно, є такі, що частково, але всі потребують підтримки і допомоги.

Начальник Вінницької ОВА зустрівся з сім’ями переселенців, які проживають у м. Ямполі та навколишніх селах, аби підтримати їх, розпитати про потреби та скоригувати наступні поставки.

Разом ми сильні! Допомога буде вчасною і в повному обсязі. Перемога прийде!