Сьогодні, 29 квітня, з обласного гуманітарного штабу у Крижопільську громаду доставлено гуманітарний вантаж – 8 палетів необхідних для ВПО речей – засоби гігієни, памперси, постільна білизна, ковдри та одяг. Вантаж доставив особисто начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов зі своїми заступниками.

«Вантаж включає 3 палети продуктових наборів, сформованих обласним гуманітарним штабом  завдяки міжнародним фондам та державній допомозі, яку Вінниччина  отримала з гуманітарних вагонів «Укрзалізниці». Такий набір продуктів розрахований на одну людину  і включає 10-11 кг найнеобхідніших продуктів харчування»,- коментує очільник ОВА.

Варто зазначити, що Крижопільська ТГ за два останні місяці  тільки транзитом прийняла більше 3 300 переселенців. А всі громади Вінниччини за час війни пропустили  майже 105 тисяч транзитних переселенців. Таку інформацію надає Перший заступник начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

За її словами, на даний час у Вінницькій області проживає 161 тис 118  ВПО, з них  більше 44 тис - діти. 

У Крижопільській громаді, як і всюди в містах і селах Вінниччини, переселенців прийняли у свої оселі місцеві жителі. Сукупно проживають ВПО  в приміщенні місцевого ліцею та  вищого професійно-технічного училища. Всього ж майже 2 тис. переселених громадян знайшли дах над головою, їжу і турботу, завдяки мешканцям Крижопільської ТГ. 

Серед переселенців - 510 дітей. Саме для них сьогодні влаштували в громаді справжнє свято. З Вінниці, разом із вантажем гуманітарної допомоги, приїхали артисти обласного театру ляльок.

Приємним сюрпризом для найменших  тимчасових мешканців громади від вінницьких лялькарів став показ яскравої вистави «Гусеня». Повна зала діток із захопленими очима… Лялькова вистава – частинка колишнього мирного і спокійного життя. Це невеличкий бажаний момент законного права кожної  дитини на радощі і розваги.

Окрім допомоги продуктами і необхідними речами, сьогодні переселенці громади отримали і психологічну підтримку від мобільної групи фахових психологів.

Перемога прийде обов’язково! Заради дітей, заради майбутнього України!