Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов, його Перший заступник Наталя Заболотна та заступник начальника ОВА Андрій Кавунець передали гуманітарну допомогу для переселенців, які розміщені на території Вапнярської громади Тульчинського району.

Від обласної військової адміністрації у Вапнярку доставили 7,5 палет допомоги, відповідно до потреби громади. Вона сформована завдяки міжнародним фондам, та державній допомозі, яку Вінниччина отримала з гуманітарних вагонів «Укрзалізниці».

Сергій Борзов поспілкувався із переселенцями, які проживають у Вапнярці та навколишніх селах аби дізнатися про умови їх розміщення та нагальні потреби.

За час війни Вапнярська громада прийняла транзитом більше 1100 осіб. Зараз в тут фактично перебуває понад півтори тисячі ВПО, проте офіційно зареєструвалася 901 особа, з яких 206 дітей.

«Ті, хто зупинився у родичів або знайомих не реєструються аби не створювати зайвого навантаження на ресурс держави,- зауважив керівник ОВА Сергій Борзов, - це їх свідома позиція. Загалом тут проживають багатодітні родини переселенців, які мають по 4-5 дітей. Здебільшого це мешканцв з півдня України – з Херсонської, Миколаївської областей, є люди із легендарної Чорнобаївки,- це ті, чий шлях пролягав з південних регіонів, тому й зупинилися у Вапнярці. Тут людей чекали, створили відповідні умови: наявний харчоблок, де можна приготувати їжу. Отже проживанням переселенці задоволені».

Переселені громадяни із Херсонської та Миколаївської областей зауважили, що Вінниччина зустріла їх з теплотою: «Люди допомогли із житлом, їжею, одягом, за що ми дуже вдячні».

Сергій Борзов зазначив, що сьогодні для переселенців, яких прийняла Вапнярська територіальна громада, привезли 2 палети продуктових наборів, 2 палети засобів гігієни, а також постільну білизну, жіночий та дитячий одяг - все, що просили у запиті до ОВА керівники громади. Від ЮНІСЕФ у школу адресно для дітей передали 2 набори канцелярського приладдя та спортивного інвентаря, зокрема: футбольні м'ячі, скакалки,тенісні сітки, - усе для активного відпочинку.

Відвідав Начальник ОВА і Вапнярський центр соціальних послуг, який слугував прихистком для транзитних ВПО, а зараз його облаштовують так, щоб в ньому могли комфортно почуватися переселенці із Запорізької області, які мають прибути на наступному тижні. Орієнтовно очікують 250 ВПО.